Nieuwe ontslagronde mobiele divisie LG na tegenvallende resultaten

Het gaat niet zo goed met de mobiele divisie van LG, de koreaanse smartphonefabrikant, zo blijkt uit een nieuwe ontslagronde. Er is echter hoop, in de vorm van een flinke investering in de productie van flexibele OLED-schermen.

Westerse smartphonemarkt

De groei in de westerse smartphonemarkt neemt steeds meer af. Niet alleen HTC, Motorola en LG hebben daar last van, maar ook Apple wist dit jaar de verwachtingen niet waar te maken. Samsung is de grote uitzondering dankzij het succes van de Galaxy S7 Edge en nu ook de Galaxy Note 7, maar ook dat houdt niet over in verhouding tot vorige jaren. De gemiddelde consument in India, de snelst groeiende smartphonemarkt van dit moment, is te arm voor de meeste vlaggenschepen van de grootste smartphonefabrikanten. Ondertussen banen ambitieuze Chinese smartphonefabrikanten zich een weg naar het westen met hun spotgoedkope vlaggenschepen.

LG

Dat heeft er toe geleidt dat ervaren smartphonefabrikanten zoals LG en HTC een stuk marktaandeel hebben moeten inleveren. De verkopen van de relatief dure HTC 10 stellen teleur, en ook de LG G5 weet ondanks de innovatieve modules niet de indruk te maken waar het Koreaanse bedrijf op had gehoopt. Daarom heeft de elektronica gigant er naar verluidt voor gekozen om zijn mobiele divisie te verkleinen, wat tot een grote ontslagronde leidt.

Ontslagronde

LG G5 Review
De LG G5

LG Electronics’ mobiele communicatie divisie bestond aan het einde van het eerste kwartaal van dit jaar nog uit maar liefst 7321 medewerkers. Aan het einde van het tweede kwartaal van 2016 waren dat er nog maar 7016, en zo zal het naar verwachting nog even door gaan. Dan hebben we het tot nu toe over een ontslag voor 4.2% van alle medewerkers van de mobiele divisie van het bedrijf. Het is niet de eerste ontslagronde binnen de divisie. Aan het einde van vorig jaar, voordat het bedrijf de opvallende LG G5 uitbracht, ontsloeg de Koreaanse gigant al meer dan honderd werknemers.

LG V20

Gemiddeld werken werknemers wel steeds langer bij de mobiele divisie van LG. Aan het einde van 2015 werkte de gemiddelde werknemer er al 8.7 jaar, terwijl dat getal nu gestegen is tot 8.9 jaar. Het echte talent blijft dus wel aan het werk, maar het is duidelijk dat LG een succesnummer nodig heeft. Volgende maand zal het bedrijf de LG V20 onthullen, de opvolger van de LG V10. Dankzij gelekte renders weten we al dat LG voor een iets meer standaard ontwerp heeft gekozen, waarschijnlijk in de hoop dat de smartphone een breder publiek aanspreekt.

LG Display

Het mag dan niet zo goed gaan met de mobiele divisie van LG, maar voor de rest presteert het bedrijf uitstekend. Vooral LG Display, de divisie die schermen maakt voor andere smartphone- en televisiefabrikanten, blijft groeien. Bovendien is LG van plan om flink te gaan investeren in het produceren van flexibele OLED schermen. Daarmee kan het bedrijf de go-to fabrikant worden voor smartphonefabrikanten die flexibele smartphoneschermen nodig hebben.

Bron: Digitimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters