LG is helemaal klaar met het jaarlijks uitbrengen van smartphones

Onlangs kwam er opvallend nieuws naar buiten: LG gaat zijn flagship-serie een nieuwe naam geven. De opvolger van de LG G6 gaat dus niet de LG G7 heten. De smartphonemarkt is volwassen geworden, waardoor de innovatie op een lager tempo zijn werk doet. Tegenwoordig is vrijwel elk toestel meer dan capabel.

LG is klaar met jaarlijkse vlaggenschip-releases

LG gaat na een aantal mindere jaren zijn strategie drastisch omgooien, op het gebied van smartphones. Dat heeft LG Electronics CEO Cho Seong-jin tegenover een Koreaanse publicatie bekend gemaakt. The Korea Herald vroeg de Koreaan wanneer het volgende flagship van LG uitkomt.

LG G6 review design LG G7
De LG G6

Het antwoord daarop was verrassend: “We gaan smartphones onthullen wanneer het nodig is. Maar we gaan niet meer toestellen lanceren omdat onze rivalen dat ook doen. We zullen langer voortborduren op bestaande modellen door bijvoorbeeld meer varianten te onthullen.” Oftewel, je hebt een basismodel, en daarop wordt bijvoorbeeld met een Pro-model voortgeborduurd.

Tot 2018 klampte LG zich net zoals de rest van de markt vast aan een jaarlijkse cyclus. Vorig jaar deed het bedrijf dat op een opmerkelijke wijze: het bracht de LG G6 extra vroeg uit, nadat bekend werd dat de Galaxy S8 zou worden uitgesteld. Daardoor was het nodig om een oudere chip te gebruiken. Achteraf gezien werd LG alsnog verpletterd qua verkoopaantallen.

Opvolger LG G6 komt er nog steeds aan

Alle geruchten wijzen erop dat je de komende maanden gewoon een opvolger van de LG G6 kunt verwachten. Maar vanaf nu zal dat niet meer per se jaarlijks het geval zijn. Hopelijk zorgt dit ervoor dat de Koreaanse fabrikant weer betere resultaten behaalt. Hoe meer concurrentie, hoe beter de smartphones en prijzen die jij als consument krijgt.

Het is een interessante strategie. Gezien de onderzoeks- en ontwikkelingskosten al gemaakt worden voor het basismodel, is het relatief goedkoop om steeds een paar maanden later de lineup te verversen met een nieuwe variant. De Samsung Galaxy S9 had bijvoorbeeld middels deze strategie prima een Pro-versie van de Galaxy S8 kunnen zijn. Het design gaat immers amper veranderen. Hoe we dat weten? Check het laatste nieuws rondom de Galaxy S9.

 

 

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters