LG onthult eerste Firefox OS-telefoon

Fabrikant LG heeft eindelijk haar eerste telefoon met het Firefox OS onthuld. Het 4-inch grote toestel is bepaald geen krachtpatser en moet het dan ook doen met een 1GHz processor van Qualcomm, 4GB uitbreidbaar geheugen en een resolutie van 480 bij 320 pixels. De LG Fireweb, zoals het toestel heet, is bestemd voor de Spaanstalige markt.

Net als de rest van de Firefox OS-telefoons is de Fireweb van LG bestemd voor de Spaanstalige markt. Het toestel is vooralsnog alleen aangekondigd voor landen als Brazilië, Spanje, Mexico en Peru. Het door Mozilla ontwikkelde besturingssysteem moet het geheel hebben van web-apps en heeft inmiddels ondersteuning van grote Spaanse merken als Universo Online, Itaú Unibanco en weerdienst Climatempo.

LG is lang bezig geweest met de ontwikkeling van haar Firefox OS-telefoon. De fabrikant gaf begin dit jaar al aan een telefoon te willen lanceren met het besturingssysteem en vorige maand doek het toestel nog op tijdens een aanvraag bij de Amerikaanse telecomwaakhond.

Net als de rest van de Firefox OS-telefoons is de LG Fireweb vooralsnog alleen aangekondigd voor de Spaanstalige markt. In Brazilië zal de telefoon zonder abonnement omgerekend zo’n 207 dollar gaan kosten. De kans dat de Fireweb ooit het daglicht in Europa zal zien is minimaal.

LG Fireweb 
LG Fireweb 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters