LG onthult met Watch Urbane luxe smartwatch aan

LG onthult op het Mobile World Congress in Barcelona zijn nieuwe smartwatch, maar het bedrijf heeft nu al foto’s en specificaties van de horloge verspreid. Het gaat om een luxere uitvoering van de G Watch R.

LG Watch Urbane

Dit was de eerste smartwatch met een volledig rond scherm. De LG Watch Urbane volgt deze horloge nu op, laat LG weten in een persbericht. Deze is volgens LG meer bedoeld voor een ‘verfijnede en kosmopolitische’ drager, terwijl de G Watch R meer voor de actieve gebruiker.

De LG Watch Urbane krijgt dus een rond scherm met een doorsnee van 1,3 inch. Het scherm krijgt een resolutie van 320×32 pixels en een pixeldichtheid 245 ppi. In de smartwatch zit een Snapdragon 400-processor van Qualcomm, die met vier kernen 1,2 GHz klokt.

De Watch Urbane krijgt 512MB ram en 4GB opslaggeheugen. De batterij heeft een inhoud van 410 mAh, wat nog altijd niet heel denderend is. LG brengt een gouden en zilveren variant van de Watch Urbane uit, die overigens ook waterafstotend is.

LG heeft nog een paar sensoren in de Watch Urbane geplaatst. Zo kan hij je hartslag meten en zit er een barometer ingebouwd. Daarnaast heeft de smartwatch een accelerometer, een kompas en een gyroscoop. De horloge van LG draait op Android Wear.

LG maakt ook de afmetingen van de Watch Urbane bekend. Hoewel hij er zeker stijlvol uitziet, is het geen slanke jongen. Net als alle andere smartwatches die tegenwoordig beschikbaar zijn, trouwens. Hij meet 45,5 bij 52,2 millimeter en is 10,9 millimeter dik.

“Het klassieke design en de slimme functies van de LG Watch Urbane zijn een mooie aanvulling op onze casual en actieve G Watch en G Watch R”, zegt Juno Cho, de CEO van LG. “De LG Watch Urbane is een belangrijk onderdeel van onze strategie om draagbare apparaten te ontwikkelen die niet alleen worden gezien als elektronische gadgets, maar worden gedragen als accessoires voor iedere dag.”

Het is nog onbekend wat de LG Watch Urbane gaat kosten en wanneer hij in Nederland te koop zal zijn. LG maakt dit op een later tijdstip bekend.

LG Watch Urbane 
LG Watch Urbane 
LG onthult met Watch Urbane luxe smartwatch aan lg watch urbane gold 02 
LG onthult met Watch Urbane luxe smartwatch aan lg watch urbane silver 01 
LG onthult met Watch Urbane luxe smartwatch aan lg watch urbane lifestyle 02 
LG onthult met Watch Urbane luxe smartwatch aan lg watch urbane 5 
LG onthult met Watch Urbane luxe smartwatch aan lg watch urbane 7 
LG onthult met Watch Urbane luxe smartwatch aan lg watch urbane silver 02 

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters