LG ontslaat CEO door tegenvallende telefoon verkopen

LG heeft bekend gemaakt dat het haar CEO heeft ontslagen door tegenvallende afzetten van haar telefoondivisie. LG zal een familielid gaan aanstellen als CEO die onderdeel is van de familie die het bedrijf heeft opgericht.

Nam Yong

LG heeft te kennen gegeven dat het haar CEO gaat vervangen. De tegenvallende prestaties op de telefoonmarkt zouden debet zijn aan de huidige CEO en investeerders zijn dan ook van mening dat de producent veel te laat heeft ingezet op de smartphone-markt. Twee maanden geleden maakte LG nog bekend dat haar mobiele tak voor het eerst verlies leed door tegenvallende verkopen van haar telefoons. Ook het te kleine aanbod van smartphone van de producent zou debet zijn aan het resultaat van LG. Als reactie hierop gaf LG vervolgens aan dat het haar R&D-budget flink zou gaan verhogen voor mobieltjes en dat het zo op termijn weer een gooi zou willen doen naar de eerste positie wereldwijd in de verkopen van telefoons.

De nieuwe CEO van LG Electronics zal Koo Bon-joon worden en hij is een familielid van de familie die het bedrijf LG heeft opgericht. LG laat in een reactie weten dat het een interne reorganisatie gaat doorvoeren om voortaan sneller op trends te kunnen inspelen. Het aandeel LG schoot met 5 procent omhoog kort na de bekendmaking van het aftreden van de huidig CEO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters