LG ontslaat nog eens vijftien werknemers in de Benelux

LG ontslaat vijftien medewerkers met een vast dienstverband in de Benelux. Het bedrijf stelt dat een reorganisatie dit noodzakelijk maakt.

LG logoOnlangs ontkende LG nog een verhaal in een Zuid-Koreaanse krant, dat het bedrijf dertig procent van zijn ‘mobile’-divisie in de buitenlandse vestigingen wil ontslaan om de verliezen in te dammen. LG doet het niet zo best op de smartphonemarkt.

Telecompaper meldt dat LG Electronics de strategie in de Benelux wil ‘aanscherpen’ om in te spelen op de huidige marktomstandigheden en zich te onderscheiden van de concurrentie. De 3D-producten van de producent krijgen meer nadruk, evenals wat wordt genoemd ‘een optimalisering van de klantrelatie’.

Concreet betekent dit dat er vijftien man uit vliegen. De reorganisatie houdt verder in dat de huidige productgroepen tv, audio/video, monitoren en huishoudelijke apparaten allemaal in dezelfde nieuwe afdeling worden geintegreerd, genaamd Consumer Electronics. Mobile Communications blijft een aparte divisie. Waar precies de ontslagen vallen, en of dat zoals de Koreaanse krant beweerde vooral bij de mobile-divisie zal gebeuren, is niet bekendgemaakt. Eerder al wist LG 17 man in Benelux te ontslaan als gevolg van de tegenvallende prestaties.

Bron: Telecompaper

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters