LG ontslaat nog eens vijftien werknemers in de Benelux

LG ontslaat vijftien medewerkers met een vast dienstverband in de Benelux. Het bedrijf stelt dat een reorganisatie dit noodzakelijk maakt.

LG logoOnlangs ontkende LG nog een verhaal in een Zuid-Koreaanse krant, dat het bedrijf dertig procent van zijn ‘mobile’-divisie in de buitenlandse vestigingen wil ontslaan om de verliezen in te dammen. LG doet het niet zo best op de smartphonemarkt.

Telecompaper meldt dat LG Electronics de strategie in de Benelux wil ‘aanscherpen’ om in te spelen op de huidige marktomstandigheden en zich te onderscheiden van de concurrentie. De 3D-producten van de producent krijgen meer nadruk, evenals wat wordt genoemd ‘een optimalisering van de klantrelatie’.

Concreet betekent dit dat er vijftien man uit vliegen. De reorganisatie houdt verder in dat de huidige productgroepen tv, audio/video, monitoren en huishoudelijke apparaten allemaal in dezelfde nieuwe afdeling worden geintegreerd, genaamd Consumer Electronics. Mobile Communications blijft een aparte divisie. Waar precies de ontslagen vallen, en of dat zoals de Koreaanse krant beweerde vooral bij de mobile-divisie zal gebeuren, is niet bekendgemaakt. Eerder al wist LG 17 man in Benelux te ontslaan als gevolg van de tegenvallende prestaties.

Bron: Telecompaper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. willem -

  Jij werkt zeker bij sony hahaha.
  Heb al 6 jaar 2 lcd en 1 plasma tv thuis van lg en nooit geen problemen.
  Zeker de nieuwe 3d tv (passief) met plastic bioscoop bril van 5 euro gewoon super beeld.Beter dan de flikker tv's van de concurrentie met batterijen bril (actief).
  Dus in december ga ik voor de nieuwe cinema 3d van lg.
  Zelfs de nieuwe generatie plasma's van lg zijn gewoon de helft goedkoper dan andere merken waarom? omdat lg de tv's zelf maakt ipv de schermen koopt net als sony.
  En philips haalt zijn schermen ook bij lg vandaan.
  Maarja,…als ik problemen met mijn lg tv's had gehad zou ik nu waarschijnlijk ook niet zo positief zijn op lg.
  Ieder merk maakt goede en slechte producten ook lg.

 2. audiofreak1 -

  75 man ontslag in Nederland. Door Bagger kwaliteit en slechte service wordt LG nu afgerekend. Korea heeft ingegrepen doordat er 14.000 TV toestellen op voorraad stonden die te slecht verkopen. Hoogwaarschijnlijk gaan we dit merk over een paar jaar niet meer terug zien. Want denken dat je de grootste kunt worden is een ilusie. Dat bereik je niet alleen met lage prijzen, dat heeft Apple bewezen, kwalteit heeft een prijswaarde. En daar heeft de consument geld voor over.

 3. spyder -

  LG doet echt wel haar best, maar in het verleden heeft men het natuurlijk qua kwaliteit van de toestellen niet zo goed gedaan. Ze zijn dit jaar heel erg actief geweest. Ze waren de eersten die een smartphone met een dualcore processor uitbracht. Verder heeft men goede verkoopcijfers geboekt met de LG Optimus One en er liggen nog meer toestellen in het verschiet. De Optimus lijn zal verder worden uitgebreid. Ik denk dat LG echt wel een grotere rol van betekenis zal gaan spelen.

  1. sam-rules -

   positief.. maar denk dat we op kort termijn weinig meer van LGE zullen vernemen.. net zoals SOE!!
   Kijk maar gewoon wat Nokia en Samsung aan toestellen er uit pompen.. niet alleen smartphones maar ook budget toestellen.. hier kunnen SOE en LGe niet tegen op. BB en Appel hebben er maar een paar.. maar deze zijn goed en vallen gewoon goed in de smaak.. maar ook BB zit in onweer!! Ik denk dat de markt straks door een paar mensen word beheerd, hoewel er ruimte genoeg is voor een nieuw merk met een nieuw OS. Maar door de kinderachtige patenten oorlog is er geen beginnen aan om iets nieuws te lanceren!!

 4. Hans -

  LG heeft altijd één belangrijk ding over het hoofd gezien en dat is kwaliteit. Vanaf het begin heeft LG gewoon slecht werkende toestellen in de markt gezet en omdat zij één van eersten waren met het touchscreen werden deze redelijk massaal gekocht. Vele teleurgestelde kopers mijden nu alles waar LG op staat en LG heeft er helaas niks van geleerd.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters