‘LG ontwikkelt eigen high end-processor’

In navolging van Samsung maakt nu ook LG een eigen high end-processor. Dit zou kunnen betekenen dat LG in de toekomst niet meer chips van Qualcomm gebruikt voor zijn vlaggenschepen.

LG kondigt met G3 Screen eerste telefoon met eigen processor aan, de Nuclun

Dit stelt het Zuid-Koreaanse DT. De chipset is nu nog in ontwikkeling, maar moet later dit jaar in massaproductie gaan. De LG-processor zou acht kernen krijgen. Vier hiervan zijn Cortex A53-kernen, die we al kennen van de Snapdragon 810-processor. Deze zijn heel zuinig en doen het lichtere rekenwerk.

Het zwaardere werk is een taak voor de vier Cortex A72-kernen. De chipset werkt volgens de big.LITTLE-methode, waarbij kernen het werk goed op elkaar afstemmen zodat de processor zuiniger, efficiënter en sneller moet werken. Waarschijnlijk krijgt de nieuwe high end LG-processor de Mali T880-GPU.

LG produceert nu ook al eigen processors voor smartphones. Zo heeft de LG G3 Screen de Nuclun-chipset. De nieuwe processor heeft nog geen naam, maar kan misschien in 2016 gebruikt gaan worden voor de toptelefoons van LG. Hieronder valt ook het vlaggenschip van LG van 2016, die waarschijnlijk de G5 gaat heten.

De Zuid-Koreaanse fabrikant gebruikt nu vooral de Snapdragon-processors van Qualcomm. Zo heeft de G3 een Snapdragon 801-processor, dat een vierkernige chipset is. De G Flex 2, de nieuwste buigbare smartphone van het merk, heeft al de Snapdragon 810-processor.

Deze chipset is niet helemaal onomstreden. Waar bijna alle fabrikanten vorig jaar bijvoorbeeld de Snapdragon 801 van Qualcomm gebruiken, kiest Samsung er dit jaar voor de Galaxy S6 waarschijnlijk voor om de eigen Exynos 7 Octa 14nm-processor te gebruiken.

Waarschijnlijk krijgt de G4, LG’s vlaggenschip voor dit jaar, de Snapdragon 810-processor, al is er over dit toestel nog nauwelijks informatie naar buitengekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters