LG ontwikkelt eigen vingerafdrukscanner die onder een glas kan

LG komt met een eigen ontwikkelde vingerafdrukscanner. Deze scanner kan achter glas worden geplaatst. Het is de eerste keer dat de Zuid-Koreaanse fabrikant een eigen ontwikkelde vingerafdrukscanner aankondigt.

De componentenafdeling LG Innotek heeft een scanner ontwikkelt die achter een glasscherm geplaatst kan worden. Deze module kan worden geplaatst in een ruimte van 0,3 milimeter onder het glas. Omdat deze scanner onder het glas zit, is het makkelijkere om het toestel water- en stofdicht te maken. Daarnaast heb je geen andere knop meer nodig waardoor de kans dat het toestel sneller kapot gaat, verkleind is.

VingerafdrukscannerAccuraat

De Zuid-Koreanen geven aan dat de vingerafdrukscanner zeer accuraat is, er zit een foutmarge in van 0,002 procent. Deze foutmarge geeft aan dat 0,002 procent van de gebruikers van de scanner iemand anders aan ziet als de daadwerkelijke gebruiker. Deze foutmarge is net zoveel als alle andere vingerafdrukscanners.

Zelf ontwikkeld

In toestellen van LG zitten al vingerafdrukscanners zoals de Nexus 5X, daarin zit een FPC1025 vingerafdruksensor van het Zweedse Fingerprint Cards. In de V10 en de G5 zit een FPC1035 van hetzelfde Zweedse bedrijf. Het is voor LG niet de eerste dat zij werken met vingerafdrukscanners. Wat wel nieuw is, is dat het de eerste keer is dat zij een vingerafdrukscanner aankondigen die van eigen fabrikaat is.

Vingerafdrukscanner onder glas vingerafdrukscanner

LG is niet de eerste smartphone met de vingerafdrukscanner die onder glas zit. Vorig jaar presenteerde de processorfabrikant Qualcomm de Sense ID. Ook het Zweedse bedrijf Fingerprint Cards kwam vorig jaar met de FPC1200, deze sensor kon ook onder glas worden geplaatst.

Binnen een  jaar op de markt

Volgens de Korea Times, is LG op dit moment in gesprek met diverse fabrikanten om de sensor binnen een jaar op de markt te brengen. Onlangs heeft LG G5 het modulaire toestel op de markt gebracht, in dit toestel zit de innovatieve scanner niet. Of de Zuid-Koreanen de scanner zelf gaan toepassen in de toestellen of dat zij deze module gaan verkopen aan andere partijen is nog de vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters