LG ontwikkelt zeshoekige batterij voor ronde smartwatch

LG heeft een nieuwe batterij gepresenteerd. Deze is speciaal bedoeld voor smartwatches. De batterij valt op vanwege zijn zeshoekige vorm. Hierdoor past hij beter in ronde smartwatches en zou hij 25 procent meer capaciteit hebben.

LG Batterij

Dit schrijft Korea Times, dat met LG sprak. LG Chem is de afdeling die de batterij heeft ontwikkeld. De eerste exemplaren van de zeshoekige batterij zijn inmiddels verscheept naar andere fabrikanten. “LG Chem is gestart met de verkoop van de batterij”, vertelt een woordvoerder van LG. “De batterijen zijn ontwikkeld in Nanjing, China, waar LG gigantische batterijfabrieken heeft staan. Deze batterij wordt gebruikt in toekomstige smartwatches.

Opvallend is dat LG de batterij voorlopig niet zelf zal gebruiken voor zijn slimme horloges. Ook Apple gaat de nieuwe batterij van LG Chem voorlopig niet gebruiken. En dat terwijl de capaciteit 25 procent hoger zou zijn dan bij andere batterijen. Waarschijnlijk vooral dankzij zijn vorm. Hierdoor past hij beter in een rond horloge, waardoor er dus een grotere batterij in het bodywork van een ronde smartwatch past.

“Dankzij deze ontwikkeling kunnen gebruikers hun smartwatch ongeveer vier uur langer gebruiken”, vertelt de woordvoerder. LG voorziet met de ontwikkeling van de nieuwe batterij waarschijnlijk in een behoefte. Smartwatches worden mondjesmaat steeds populairder, maar de batterijduur is nog altijd zeer matig.

Zo moet nagenoeg elke smartwatch elke nacht wel aan de lader. Dit probleem zou met de zeshoekige batterij iets kleiner worden, en bij LG Chem zien ze de toekomst nu helemaal zitten. “LG Chem heeft de kwaliteiten om de verwachtingen van de markt te overtreffen met de ontwikkeling van zijn innovatieve producten. We verwachten dat LG in 2018 marktleider is op het gebied van kleine batterijen”, aldus Kwon Young-soo, die bij LG de batterij-afdeling leidt.

Het is nog onbekend in welke smartwatches de nieuwe batterij van LG komt te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Snapchat Spectacles 2

Snapchat Spectacles 2 legt focus op augmented reality lees verder

Apple Watch 3

Apple experimenteert met flexibele displays voor nieuwe Apple Watch lees verder

FitBit

‘Nieuwe smartwatch van FitBit heeft accuduur van vier dagen’ lees verder

Android Wear 2.0

Deze smartwatches krijgen Android Wear 2.0 lees verder

Uvolt Watch

Uvolt Watch: laad je telefoon snel op met deze unieke smartwatch lees verder

hardloop wearable Pebble smartwatches

Goed en slecht nieuws: Pebble smartwatches blijven werken door update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters