LG ontwikkelt zeshoekige batterij voor ronde smartwatch

LG heeft een nieuwe batterij gepresenteerd. Deze is speciaal bedoeld voor smartwatches. De batterij valt op vanwege zijn zeshoekige vorm. Hierdoor past hij beter in ronde smartwatches en zou hij 25 procent meer capaciteit hebben.

LG Batterij

Dit schrijft Korea Times, dat met LG sprak. LG Chem is de afdeling die de batterij heeft ontwikkeld. De eerste exemplaren van de zeshoekige batterij zijn inmiddels verscheept naar andere fabrikanten. “LG Chem is gestart met de verkoop van de batterij”, vertelt een woordvoerder van LG. “De batterijen zijn ontwikkeld in Nanjing, China, waar LG gigantische batterijfabrieken heeft staan. Deze batterij wordt gebruikt in toekomstige smartwatches.

Opvallend is dat LG de batterij voorlopig niet zelf zal gebruiken voor zijn slimme horloges. Ook Apple gaat de nieuwe batterij van LG Chem voorlopig niet gebruiken. En dat terwijl de capaciteit 25 procent hoger zou zijn dan bij andere batterijen. Waarschijnlijk vooral dankzij zijn vorm. Hierdoor past hij beter in een rond horloge, waardoor er dus een grotere batterij in het bodywork van een ronde smartwatch past.

“Dankzij deze ontwikkeling kunnen gebruikers hun smartwatch ongeveer vier uur langer gebruiken”, vertelt de woordvoerder. LG voorziet met de ontwikkeling van de nieuwe batterij waarschijnlijk in een behoefte. Smartwatches worden mondjesmaat steeds populairder, maar de batterijduur is nog altijd zeer matig.

Zo moet nagenoeg elke smartwatch elke nacht wel aan de lader. Dit probleem zou met de zeshoekige batterij iets kleiner worden, en bij LG Chem zien ze de toekomst nu helemaal zitten. “LG Chem heeft de kwaliteiten om de verwachtingen van de markt te overtreffen met de ontwikkeling van zijn innovatieve producten. We verwachten dat LG in 2018 marktleider is op het gebied van kleine batterijen”, aldus Kwon Young-soo, die bij LG de batterij-afdeling leidt.

Het is nog onbekend in welke smartwatches de nieuwe batterij van LG komt te zitten.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters