LG Optimus 2X krijgt geen Android 4.0 Ice Cream Sandwich

De eerste dualcore smartphone ter wereld, de LG Optimus 2X Speed, krijgt geen update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dat laat LG Canada weten in een tweet.

LG Optimus 2X krijgt geen Android 4.0 Ice Cream Sandwich schermafbeelding 2012 07 30 om 141910

Tot dusver wisten eigenaren van dit LG-vlaggenschip uit 2011 niet beter of de update zou in het derde kwartaal van dit jaar moeten komen. Het hoofdkantoor van LG heeft dat ook gemeld. Maar LG Canada spreekt dat tegen; de update was een ‘algemene mededeling’ van het hoofdkantoor.

Eerder liet LG weten dat de update met een vol kwartaal was vertraagd. Nu dat kwartaal eindelijk is aangebroken, wordt de hele update geschrapt. Waarom LG de gebruikers van de Optimus 2X Speed zo heen en weer heeft geslingerd tussen hoop en vrees, blijft onduidelijk. Er bestaan singlecore toestellen die wel op Android 4.0 draaien, en dit dualcore toestel zou de update makkelijk aan moeten kunnen.

Bron: Intomobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Mauricio Metiary -

  Typisch weer een geval van loze beloftes en klanten aan het lijntje houden. Kort geleden deed HTC dit ook met de Desire HD . Eerst lekker maken en dan vervolgens de beloftes niet nakomen. Belachelijk! Dat dit zomaar mag

 2. hanszw -

  Het lijkt een tendens dat steeds meer Android toestellen al vrij snel geen firmware updates meer krijgen. De Sony(ericsson) toestellen b.v. krijgen dat ook al niet meer vanaf edities 2011.

 3. Skyfire -

  Grappig hoe weblogs elkaar als een kip zonder kop napraten.

  Deze tweet is uit de context gerukt en geldt alleen voor LG Canada. In Canada worden enkel carrier branded toestellen verkocht. Updates worden dan ook door de carrier uitgegeven. De 2X is nooit veel verkocht in Canada en daarom zullen de carriers geen tijd en geld stoppen in een update als deze door LG Korea wordt gereleaset.

  M.a.w. dat Canada geen officiële ICS op de 2X krijgt, wil niet zeggen dat die er voor de rest van de wereld ook niet komt.

 4. xkabeltje -

  Wat laten we even wel zijn, als het hoofdkantoor een mededeling doet kunnen we er wel van uit gaan dat het klinkklare onzin is. -.-'

  Ik heb zelf dan wel geen Optimus 2X, maar het wordt hoog tijd dat hier is een keer aandacht aan wordt besteed, want je wordt kei-hard genaaid! Je betaalt je toch niet twee jaar lang de pleuris om vervolgens even te horen krijgen dat je niet de op één na nieuwste software krijgt… Nog zo iets, LG het is 2012! Bijna een jaar na de release van ICS. Ik vind het prima dat jullie geen ICS uitbrengen, maar doe dan gelijk Jelly Bean.

  Anti-LG en al die andere lapzwansen!

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters