'LG overweegt om 30 procent van het mobile personeel te ontslaan'

Volgens een Koreaanse zakenkrant overweegt LG momenteel om niet minder dan een derde van het personeel in zijn mobile-afdeling te ontslaan. Vooral werknemers in marketing en sales moeten het ontgelden bij de producent.

Volgens de krant wil de Koreaan vooral werknemers buiten eigen land ontslaan. LG kampt met tegenvallende verkopen bij zijn mobiele afdeling en daarnaast stijgen de kosten. De producent overweegt dan ook volgens interne bronnen om ongeveer 30 procent van de werknemers de laan uit te sturen. Eerder maakte Tweakers.net bekend dat LG Nederland al een gedeelte van haar personeel heeft moeten laten gaan als gevolg van bezuinigingen.

LG zelf laat aan Reuters weten dat het bedrijf nog geen beslissing heeft genomen over eventuele nieuwe bezuinigingen. De producent meldt wel dat hij altijd kijkt hoe er beter kan worden gepresteerd en hoe de workflow kan worden geoptimaliseerd. LG lijkt vooral in de mobiele sector te willen gaan snijden omdat dat die afdeling al vijf kwartalen achter elkaar verlies lijdt. Eerder al ontsloeg LG zijn CEO als gevolg van de zwakke prestaties van haar mobiele tak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Samsung-Rules -

    Ze zullen wel moeten.. Dit zag je al lang aankomen. Wij hebben hier ook besloten om LGE hier niet meer te servicen!! waren ze niet blij mee.

      1. sam-rules -

        LGe klanten met hun mobieltje naar een ander verwijzen..! Een mobiel van LGe is erg omslachtig om deze te flashen, en deze te claimen.. amateuristisch.. als je het vergelijkt met Nokia en SOE. Samsung is goed bezig om dit ook bij te trekken!

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters