'LG overweegt om 30 procent van het mobile personeel te ontslaan'

Volgens een Koreaanse zakenkrant overweegt LG momenteel om niet minder dan een derde van het personeel in zijn mobile-afdeling te ontslaan. Vooral werknemers in marketing en sales moeten het ontgelden bij de producent.

Volgens de krant wil de Koreaan vooral werknemers buiten eigen land ontslaan. LG kampt met tegenvallende verkopen bij zijn mobiele afdeling en daarnaast stijgen de kosten. De producent overweegt dan ook volgens interne bronnen om ongeveer 30 procent van de werknemers de laan uit te sturen. Eerder maakte Tweakers.net bekend dat LG Nederland al een gedeelte van haar personeel heeft moeten laten gaan als gevolg van bezuinigingen.

LG zelf laat aan Reuters weten dat het bedrijf nog geen beslissing heeft genomen over eventuele nieuwe bezuinigingen. De producent meldt wel dat hij altijd kijkt hoe er beter kan worden gepresteerd en hoe de workflow kan worden geoptimaliseerd. LG lijkt vooral in de mobiele sector te willen gaan snijden omdat dat die afdeling al vijf kwartalen achter elkaar verlies lijdt. Eerder al ontsloeg LG zijn CEO als gevolg van de zwakke prestaties van haar mobiele tak.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters