LG presenteert op IFA twee nieuwe L-smartphones

LG voegt begin september in Berlijn op de IFA-beurs twee smartphones toe aan de L-reeks. De L70+ en L80+ krijgen dezelfde userinterface als de G3. Ook qua specificaties lijken de twee telefoons op elkaar.

De LG L80+ en L70+ worden op het IFA in Berlijn gepresenteerd en krijgen de userinterface van de LG G3
De LG L70+ en L80+

Zo hebben ze dezelfde camera en zitten de fysieke op de L70+ en L90+ aan de achterkant. De selfiecamera’s van de twee telefoons hebben een flitsertje. LG wil natuurlijk ook profiteren van de hype. De twee telefoons blijven bovendien betaalbaar zodat jongeren de smartphone kunnen kopen.

“Door hun competitieve eigenschappen en toegankelijke prijzen hebben wij hoge verwachtingen voor de L70+ en L80+”, vertelt Lenneke Sigmond, de marketingdirectrice van LG Benelux. “Onze nieuwe L-smartphones bieden een uitstekend design, hardware en gebruikerservaring voor een aantrekkelijke prijs.”

Sigmond noemt daarbij nog niet de adviesprijs en releasedate van de twee telefoons. Het prijsverschil tussen de L70 en L80 die eerder dit jaar verschenen is nu nog maar minder dan tien euro: 168 om 175 euro. De L80+ is waarschijnlijk dus maar iets duurder dan de L70+. Gek is dat niet, als je naar de specs van de twee telefoons kijkt.

De LG L80+ en L70+ worden op het IFA in Berlijn gepresenteerd en krijgen de userinterface van de LG G3
De LG L70+

LG L70+

De kleinere van de twee nieuwe LG-smartphones krijgt een 1,2 GHz-quadcoreprocessor met 1GB ram en 4GB opslag. Of het geheugen uitbreidbaar is, blijft de vraag.

Het IPS-scherm is 4,5 inch groot en heeft de WVGA-resolutie van 800×480 pixels. Dit staat gelijk aan een pixeldichtheid van 207 ppi. De camera schiet foto’s in 8 megapixel. Aan de voorkant zit een camera met 0,3 megapixel en een flitsertje.

De batterij is met 1900 mAh niet heel groot. Met 11,9 millimeter is de L70+ bovendien behoorlijk stevig. Verder meet de telefoon 127,5 bij 67,9 millimeter, draait hij op Android 4.4.2 KitKat en komt hij in het wit, zwart, goud, rood en groen op de markt.

De LG L80+ en L70+ worden op het IFA in Berlijn gepresenteerd en krijgen de userinterface van de LG G3
De LG L80+

LG L80+

Met een 1,3 GHz-quadcoreprocessor is de LG L80+ net wat sneller. Hij heeft met 1GB ram evenveel werkgeheugen. Er is 8GB beschikbaar voor opslag. Het IPS-scherm is met 5 inch ook wat groter. Deze heeft de FWVGA-resolutie van 854×480 pixels. De pixeldichtheid is met 196 ppi lager dan die van de L70+.

De camera aan de achterkant maakt foto’s in 8 megapixel. Aan de voorkant zit een 1-megapixelcamera. De batterij heeft een inhoud van 2540 mAh. De L80+ is ruim een centimeter dik: 10,7 millimeter om precies te zijn. Verder meet hij 138,2 bij 70,6 millimeter en draait ook deze telefoon op Android 4.4.2 KitKat. De L80+ wordt in het wit, zwart en goud gemaakt.

De twee telefoons krijgen dus de interface van de G3. Niet zonder reden, want deze is behoorlijk goed. Beide telefoons ondersteunen niet 4G-internet. Op de IFA-beurs in Berlijn is All About Phones ook aanwezig. Wij zullen het zeker niet nalaten om een kijkje te nemen bij LG.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters