LG probeert de Galaxy Note 10.1 te verbieden in Zuid-Korea

LG Display meent dat Samsung Display patenten schendt. Schermen van Samsung Display die inbreuk maken op de patenten van LG zijn verwerkt in de Galaxy Note 10.1 waardoor LG meent dat de tablet verboden moet worden.

LG display

De display-divisies van Samsung en LG liggen al een tijdje met elkaar overhoop aangezien medewerkers van LG schermtechnologie van Samsung hadden gestolen. Op haar beurt meent LG weer dat Samsung patenten van de fabrikant schendt op dit gebied en dus licentiekosten moet betalen. Inmiddels is deze ruzie ook overgewaaid naar de mobielesector tussen de twee bedrijven, zo laat Capital weten.

LG heeft nu de rechtbank in Zuid-Korea gevraagd om de Samsung Galaxy Note 10.1-tablet te verbieden. Volgens LG maakt het scherm dat gebruikt is voor de tablet inbreuk op drie patenten van LG. LG wil daarnaast van Samsung bijna 1 miljoen dollar per dag zien zolang de tablet alsnog verkocht wordt door Samsung. Samsung laat op haar beurt weer weten zich van geen kwaad bewust te zijn en ziet de uitspraak van de rechtbank dan ook met vertrouwen tegemoet.

Het patent waar LG vooral lastig over doet heeft betrekking op de kijkhoek van het scherm. Deze is geoptimaliseerd middels technologie van LG en hiervoor moet Samsung licentiekosten afdragen, aldus de concurrent. Onduidelijk is nog of de twee bedrijven van plan zijn om te gaan schikken.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters