LG probeert de Galaxy Note 10.1 te verbieden in Zuid-Korea

LG Display meent dat Samsung Display patenten schendt. Schermen van Samsung Display die inbreuk maken op de patenten van LG zijn verwerkt in de Galaxy Note 10.1 waardoor LG meent dat de tablet verboden moet worden.

LG display

De display-divisies van Samsung en LG liggen al een tijdje met elkaar overhoop aangezien medewerkers van LG schermtechnologie van Samsung hadden gestolen. Op haar beurt meent LG weer dat Samsung patenten van de fabrikant schendt op dit gebied en dus licentiekosten moet betalen. Inmiddels is deze ruzie ook overgewaaid naar de mobielesector tussen de twee bedrijven, zo laat Capital weten.

LG heeft nu de rechtbank in Zuid-Korea gevraagd om de Samsung Galaxy Note 10.1-tablet te verbieden. Volgens LG maakt het scherm dat gebruikt is voor de tablet inbreuk op drie patenten van LG. LG wil daarnaast van Samsung bijna 1 miljoen dollar per dag zien zolang de tablet alsnog verkocht wordt door Samsung. Samsung laat op haar beurt weer weten zich van geen kwaad bewust te zijn en ziet de uitspraak van de rechtbank dan ook met vertrouwen tegemoet.

Het patent waar LG vooral lastig over doet heeft betrekking op de kijkhoek van het scherm. Deze is geoptimaliseerd middels technologie van LG en hiervoor moet Samsung licentiekosten afdragen, aldus de concurrent. Onduidelijk is nog of de twee bedrijven van plan zijn om te gaan schikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters