Veel scherm voor weinig: LG Q6 dit weekend te koop

LG lijkt de eerste fabrikant te worden die het randloze scherm toegankelijk maakt. De LG Q6, een betaalbare smartphone met een randloos scherm, is namelijk vanaf dit weekend in Nederland te koop.

LG Q6: veel scherm voor weinig

LG Q6Met de LG Q6 hoopt de Zuid-Koreaanse fabrikant ook de gemiddelde consument te kunnen voorzien van een telefoon met een vrijwel randloos scherm. De Q6 heeft een screen to body-ratio van ongeveer 78 procent. En net als bij het grotere broertje, de G6, heeft het scherm een aspectverhouding van 18:9. Dat betekent dat bij niet geoptimaliseerde apps een kleine zwart randje onder- en bovenaan het scherm getoond worden.

LG geeft ook hoog op van het design van zijn nieuwe toestel. De LG Q6 heeft een camera die niet uitsteekt, maar verzonken is in een metalen frame. Ook het materiaal is volgens LG van uitzonderlijke kwaliteit. LG heeft namelijk gebruikgemaakt van 7000-serie aluminium, een van de sterkste aluminiumlegeringen die ook in de ruimtevaart gebruikt wordt.

LG Q6

Specificaties LG Q6

Als we onder de motorkap van de Q6 gaan kijken, kunnen we wel duidelijk zien dat de smartphone minder krachtig is dan de G6. De Snapdragon 435, die acht kernen heeft die maximaal 1,4 GHz klokken, moet de telefoon soepel laten draaien. Het werkgeheugen is 3GB groot en voor je apps, video’s en foto’s heb je 32GB aan uitbreidbare opslagruimte beschikbaar. De achtercamera schiet foto’s in 13 megapixels en met een f/2,2-opening, waardoor hij niet erg geschikt is voor omstandigheden met weinig licht. Selfies maak met de voorcamera met een 5-megapixelsensor.

De adviesverkoopprijs van de LG Q6 bedraagt in Nederland 349 euro. Je kunt hem in de winkel krijgen in de kleuren Astro Black en Ice Platinum.

Via Emerce

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters