Veel scherm voor weinig: LG Q6 dit weekend te koop

LG lijkt de eerste fabrikant te worden die het randloze scherm toegankelijk maakt. De LG Q6, een betaalbare smartphone met een randloos scherm, is namelijk vanaf dit weekend in Nederland te koop.

LG Q6: veel scherm voor weinig

LG Q6Met de LG Q6 hoopt de Zuid-Koreaanse fabrikant ook de gemiddelde consument te kunnen voorzien van een telefoon met een vrijwel randloos scherm. De Q6 heeft een screen to body-ratio van ongeveer 78 procent. En net als bij het grotere broertje, de G6, heeft het scherm een aspectverhouding van 18:9. Dat betekent dat bij niet geoptimaliseerde apps een kleine zwart randje onder- en bovenaan het scherm getoond worden.

LG geeft ook hoog op van het design van zijn nieuwe toestel. De LG Q6 heeft een camera die niet uitsteekt, maar verzonken is in een metalen frame. Ook het materiaal is volgens LG van uitzonderlijke kwaliteit. LG heeft namelijk gebruikgemaakt van 7000-serie aluminium, een van de sterkste aluminiumlegeringen die ook in de ruimtevaart gebruikt wordt.

LG Q6

Specificaties LG Q6

Als we onder de motorkap van de Q6 gaan kijken, kunnen we wel duidelijk zien dat de smartphone minder krachtig is dan de G6. De Snapdragon 435, die acht kernen heeft die maximaal 1,4 GHz klokken, moet de telefoon soepel laten draaien. Het werkgeheugen is 3GB groot en voor je apps, video’s en foto’s heb je 32GB aan uitbreidbare opslagruimte beschikbaar. De achtercamera schiet foto’s in 13 megapixels en met een f/2,2-opening, waardoor hij niet erg geschikt is voor omstandigheden met weinig licht. Selfies maak met de voorcamera met een 5-megapixelsensor.

De adviesverkoopprijs van de LG Q6 bedraagt in Nederland 349 euro. Je kunt hem in de winkel krijgen in de kleuren Astro Black en Ice Platinum.

Via Emerce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters