LG schroeft afzet van smartphones terug door tegenvallende verkopen

LG heeft zijn afzet van smartphones naar beneden moeten bijstellen. De producent kan simpelweg producenten als HTC, Samsung en Apple niet bijhouden met hun smartphone geweld. Daarnaast heeft het merk LG nog te weinig grip op de markt.

Hoewel LG weer de weg naar boven heeft gevonden, blijft de mobiele divisie van de Koreaan verlies maken. Volgens Reuters heeft de Koreaan wederom zijn afzetverwachtingen moeten bijstellen voor de smartphonedivisie. Hoewel de LG Optimus 2X Speed en de Optimus Black wereldwijd relatief goed verkopen, lijken producenten Samsung, Apple en HTC het nog steeds veel beter te doen dan de Koreaan.

Volgens Park Jong-seok, hoofd van de mobiele divisie van LG, heeft ook het merk LG nog steeds niet de egard van zijn concurrenten. LG was de afgelopen jaren niet zo succesvol in het opbouwen van het merk, terwijl fabrikanten als HTC en Samsung hun merk juist wisten uit te breiden naar een hoger niveau en aanzien bij consumenten.

LG gaat er dan ook vanuit dat het 24 miljoen smartphones zal gaan verkopen dit jaar, terwijl het bedrijf er eerder nog vanuit ging dat het er 30 miljoen zouden zijn. In de eerste helft van 2011 heeft de producent 10 miljoen smartphones verkocht, maar het bedrijf houdt desondanks rekening met een verlies van 90 miljoen dollar over die periode.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters