LG slaat de handen ineen met Intel

LG zal binnenkort gaan samenwerken met Intel voor de ontwikkeling van MID’s (Mobile Internet Devices). LG is hiermee van plan een internetervaring te bieden die gelijk is aan die van de pc, maar dan in zakformaat.

intel-atom-roadmapLG is lekker bezig de afgelopen tijd. Ze lanceerden op het Mobile World Congress een aantal unieke toestellen en een vooruitstrevende nieuwe interface, ze kondigden eerder al een samenwerking met Microsoft aan om toestellen met Windows Mobile 6.5 te ontwikkelen en nu zou de telecomgigant een samenwerking met Intel aangegaan zijn. De samenwerking is gericht op MID (Mobile Internet Devices) apparaten, waarin zowel de krachten van LG als die van Intel goed tot hun recht komen. MID’s zijn dan ook een soort kruising tussen telefoons en netbooks, compact genoeg om overal mee naartoe te nemen.

De samenwerking tussen Intel en LG gaat plaatsvinden onder de naam Morestown en het is de bedoelling dat Morestown verantwoordelijk gaat worden voor MID’s die een erg goede internetervaring bieden. De beide deelnemers van de joint-venture stellen zelfs dat ze de internetervaring van een pc willen evenaren op zakformaat. De producenten gebruiken hiervoor het Linux-platform: de MID’s gaan op Linux Moblin versie 2 draaien. De eerste MID’s van Morestown moeten rond 2010 uitkomen en worden daarmee een concurrent van Nokia’s Sparrow-toestel.

Bron: Telecompaper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters