LG slaat de handen ineen met Intel

LG zal binnenkort gaan samenwerken met Intel voor de ontwikkeling van MID’s (Mobile Internet Devices). LG is hiermee van plan een internetervaring te bieden die gelijk is aan die van de pc, maar dan in zakformaat.

intel-atom-roadmapLG is lekker bezig de afgelopen tijd. Ze lanceerden op het Mobile World Congress een aantal unieke toestellen en een vooruitstrevende nieuwe interface, ze kondigden eerder al een samenwerking met Microsoft aan om toestellen met Windows Mobile 6.5 te ontwikkelen en nu zou de telecomgigant een samenwerking met Intel aangegaan zijn. De samenwerking is gericht op MID (Mobile Internet Devices) apparaten, waarin zowel de krachten van LG als die van Intel goed tot hun recht komen. MID’s zijn dan ook een soort kruising tussen telefoons en netbooks, compact genoeg om overal mee naartoe te nemen.

De samenwerking tussen Intel en LG gaat plaatsvinden onder de naam Morestown en het is de bedoelling dat Morestown verantwoordelijk gaat worden voor MID’s die een erg goede internetervaring bieden. De beide deelnemers van de joint-venture stellen zelfs dat ze de internetervaring van een pc willen evenaren op zakformaat. De producenten gebruiken hiervoor het Linux-platform: de MID’s gaan op Linux Moblin versie 2 draaien. De eerste MID’s van Morestown moeten rond 2010 uitkomen en worden daarmee een concurrent van Nokia’s Sparrow-toestel.

Bron: Telecompaper

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters