LG smart home-app gaat in de toekomst alle wifi-apparaten in de huiskamer besturen

SEOUL – LG heeft een preview gegeven van haar nieuwe smart home-app in Korea. De applicatie zal in de toekomst wifi-producten gaan ondersteunen van andere fabrikanten.

Ah-reum Lee, LG, Smart Business Strategy Division

Tijdens een presentatie in Seoul, Korea, heeft LG de nieuwe versie van haar smart home-app laten zien. Ah-reum Lee, manager bij de LG Smart Business Strategy Division, liet in een presentatie de vernieuwde app zien. De smart home-app is een smartphone-app. De app kan bijna alle wifi-apparaten van LG bedienen in de huiskamer. Ondermeer de koelkast, wasmachine, magnetron, stofzuigerrobot en de tv kunnen middels de app bediend en ingezien worden. Het idee is dat men op afstand diens apparaten kan bedienen en bijvoorbeeld de was kan aanzetten zodat deze klaar is zodra men thuis komt. Zo is het ook mogelijk om de robotstofzuiger op afstand te besturen en mee te kijken thuis met diens camera. Ook kan middels de speaker een bericht in de huiskamer ten gehore gebracht worden.

LG in haar vernieuwde app het mogelijk gemaakt om gemakkelijk apparaten toe te voegen middels nfc. Daarnaast kan middels het LG-account gemakkelijk elk apparaat ingezien worden op verschillende apparaten aangezien deze allemaal worden gesynced. Daarnaast kan ook middels spraakbesturing de app en de apparaten worden bediend, aldus LG. De nieuwe app vervangt in totaal vijf apps die vroeger ondermeer tv’s en de stofzuiger wisten te besturen van de fabrikant. Ook het UI is helemaal geupdate zodat deze makkelijker te bedienen is, aldus de fabrikant.

De smart home-app zal ook naar andere apparaten gaan komen zoals tv’s. Zo kan men dan via zijn tv bijvoorbeeld de camera van zijn stofzuiger volgen en bedienen. Via een speciale website van LG kan men ook de apparaten op afstand bedienen, of uiteraard via de gratis app.

LG gaf in een vraaggesprek met onderanderen All About Phones ook aan dat het in de toekomst apparaten van andere fabrikanten gaat ondersteunen. “In 2013 hebben we ingezet op een nieuwe ervaring voor de app en ondersteuning voor al onze apparaten. In de toekomst gaan we ons erop richten om andere apparaten van andere fabrikanten ook te ondersteunen, mits ze over wifi beschikken”. Ook zal LG lampen gaan toevoegen die dan bediend kunnen worden via de app. De nieuwe applicatie zal eind dit jaar op de markt gaan komen.

LG home-app v2.0 
LG home-app v2.0 
LG home-app v2.0 
LG home-app v2.0 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters