LG stelt eerste tablet uit naar Q1 2011

LG heeft bekend gemaakt dat het haar eerste tablet gaat uitstellen naar het eerste kwartaal van 2011. De producent wijst Android 2.2 als de bottleneck aan voor de vertraging. De producent wil naar verwachting een tablet met Android 3.0 gaan lanceren.

LG Optimus Pad

Een medewerker van LG heeft tegenover Reuters bevestigd dat de producent haar eerste tablet heeft uitgesteld. De fabrikant van consumentenelektronica zou nog dit jaar haar Optimus Pad gaan lanceren echter heeft de producent de introductie uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2011. Volgens LG is de huidige Android 2.2 versie niet toegespitst op het tabletformaat waardoor het OS in zijn huidige vorm niet goed genoeg zou zijn om op de Optimus Pad te lopen. LG wacht dan ook liever af op een volgende nog nader te noemen systeem van Android om haar tablet daarmee te voorzien. De verwachting is dat LG Android 3.0 graag wil afwachten en dat deze nieuwe versie begin 2011 op de markt zal gaan komen.

Eerder wist Samsung al te bevestigen dat haar Samsung Galaxy Tab voorzien zal worden van Android 3.0 en dat deze update ergens in het eerste kwartaal van 2011 de markt op gestuwd zal gaan worden. Google zelf hult zich nog in alle stilte over de aanstaande update, echter gaan analisten uit van een aankondiging in november.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters