LG stelt eerste tablet uit naar Q1 2011

LG heeft bekend gemaakt dat het haar eerste tablet gaat uitstellen naar het eerste kwartaal van 2011. De producent wijst Android 2.2 als de bottleneck aan voor de vertraging. De producent wil naar verwachting een tablet met Android 3.0 gaan lanceren.

LG Optimus Pad

Een medewerker van LG heeft tegenover Reuters bevestigd dat de producent haar eerste tablet heeft uitgesteld. De fabrikant van consumentenelektronica zou nog dit jaar haar Optimus Pad gaan lanceren echter heeft de producent de introductie uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2011. Volgens LG is de huidige Android 2.2 versie niet toegespitst op het tabletformaat waardoor het OS in zijn huidige vorm niet goed genoeg zou zijn om op de Optimus Pad te lopen. LG wacht dan ook liever af op een volgende nog nader te noemen systeem van Android om haar tablet daarmee te voorzien. De verwachting is dat LG Android 3.0 graag wil afwachten en dat deze nieuwe versie begin 2011 op de markt zal gaan komen.

Eerder wist Samsung al te bevestigen dat haar Samsung Galaxy Tab voorzien zal worden van Android 3.0 en dat deze update ergens in het eerste kwartaal van 2011 de markt op gestuwd zal gaan worden. Google zelf hult zich nog in alle stilte over de aanstaande update, echter gaan analisten uit van een aankondiging in november.

Bron: Reuters

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters