LG stopt met het maken van Windows Phone-smartphones, Nokia, HTC en Samsung gaan door

Tijdens de persconferentie voor Windows Phone 8 werd duidelijk dat fabrikanten Nokia, HTC, Samsung en Huawei zich gaan storten op het nieuwe OS. Fabrikant LG lijkt het OS voorlopig links te laten liggen.

Tijdens de presentatie van het van top tot teen vernieuwde systeem van Microsoft voor mobieltjes werd al snel duidelijk dat Nokia vol blijft inzetten op Windows Phone. Zo zal Nokia Maps en Nokia Drive de standaard kaarten- en navigatie-applicatie gaan worden in het OS en ook andere diensten van Nokia zullen in het vernieuwde platform terugkomen. Microsoft liet tijdens de presentatie ook een slide zien waarop de Windows Phone 8 hardwarepartners te zien waren. Hierop waren onder meer HTC, Huawei, Samsung en Nokia te zien.

Opvallend genoeg ontbreekt fabrikant LG in dit rijtje, terwijl LG als een van de eerste erbij was toen Windows Phone 7 de markt in werd gezet. LG lijkt zich dan ook volledig te gaan storten op Android-smartphones, waar deze fabrikant al eerder tablets links liet liggen. LG zelf heeft het besluit nog niet bevestigd maar aangezien Microsoft de fabrikant nergens meer noemt, lijkt het besluit van LG duidelijk te zijn.

Windows Phone 8 zal deze herfst beschikbaar komen en onder meer multicore-processors gaan ondersteunen. De kans is groot dat fabrikanten als Nokia rond oktober met een eigen Windows Phone 8-smartphone op de markt zullen gaan komen en ook een Windows 8-tablet behoort tot de mogelijkheid aangezien de twee nieuwe platformen rond de zelfde tijd beschikbaar zullen zijn. Alle informatie over het vernieuwde platform kun je teruglezen in ons artikel.

Windows Phone 8 hardware partners

 

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters