LG stopt met Windows Phones

LG stopt met de productie van Windows Phones. Ze verkopen niet, zo luidt de uitleg. LG gaat zich nu alleen nog bezig houden met het maken van Androidtelefoons.

LG Windows Phone 7

Overigens verkopen de Androidtelefoons van LG ook niet zo best vergeleken met die van concurrent Samsung, maar dat terzijde. LG meldt zelf dat de telefoons met het mobiele besturingssysteem van Microsoft een ‘onbetekenend cijfer’ zijn in de totale omzetcijfers van het bedrijf. Dat vertelde LG aan de Korea Herald.

LG heeft overigens niet echt overweldigend veel moeite gestoken in de productie van telefoons met Windows Phone. Veel mensen die de LG Windows Phone-toestellen in handen hebben gehad, waren er niet echt van onder de indruk. De telefoons waren niet erg krachtig, hadden kleine schermen, en waren nog zwaar ook. Vergeleken met een Noka Lumia-toestel leggen de LG’s het snel af.

Microsoft meldt droogjes in een reactie op de beslissing van LG dat het softwarebedrijf ”voortgaat met research en development voor Windows Phone”. Maar dat LG er voorlopig wel klaar mee is, mag duidelijk zijn. Wellicht bekeert LG zich weer tot het platform als de verkoopcijfers van Windows Phones van andere fabrikanten aantrekken, maar dat kan nog even duren.

LG moet in het Androidlandschap overigens opboksen tegen erg veel concurrenten: Samsung, Motorola, HTC en straks ook nog een aantal Chinese fabrikanten. Maar Android is wel makkelijker te verkopen aan consumenten, en LG kiest daarom voorlopig voor een veilige hap uit deze uitdijende markt.

Bron: Venturebeat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   1. Hans Z -

    Op iOS na hebben alle platforms er enkele jaren over gedaan om te worden wat ze nu zijn, dus wat wil je nou eigenlijk. Het is juist goed als er een stabiel 3e platform bijkomt want dan moeten de anderen ook hun best blijven doen. Blijkbaar zijn tegenstanders liever blind dan dit te begrijpen. Wordt toch eens volwassen in plaats van op zo'n kinderachtige manier te reageren. Tjonge jonge jonge. Moet iedereen hetzelfde vindan als jij?:S

  1. steve-vanm -

   Ja idd, maar dan moeten ze toch echt met betere toestellen komen dan de 2x Speed en de Optimus 3D. Wat een rampentoestellen waren dat zeg, zoals we eigenlijk van LG gewend zijn:Y

 1. steve-vanm -

  Briljant; Overigens verkopen de Android-toestellen ook niet zo best!!!:P Fantastisch Bart!!! :Y Kunnen ze niet beter helemaal stoppen van telefoons maken. Of is dit iets te bruut:P

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters