LG stopt met Windows Phones

LG stopt met de productie van Windows Phones. Ze verkopen niet, zo luidt de uitleg. LG gaat zich nu alleen nog bezig houden met het maken van Androidtelefoons.

LG Windows Phone 7

Overigens verkopen de Androidtelefoons van LG ook niet zo best vergeleken met die van concurrent Samsung, maar dat terzijde. LG meldt zelf dat de telefoons met het mobiele besturingssysteem van Microsoft een ‘onbetekenend cijfer’ zijn in de totale omzetcijfers van het bedrijf. Dat vertelde LG aan de Korea Herald.

LG heeft overigens niet echt overweldigend veel moeite gestoken in de productie van telefoons met Windows Phone. Veel mensen die de LG Windows Phone-toestellen in handen hebben gehad, waren er niet echt van onder de indruk. De telefoons waren niet erg krachtig, hadden kleine schermen, en waren nog zwaar ook. Vergeleken met een Noka Lumia-toestel leggen de LG’s het snel af.

Microsoft meldt droogjes in een reactie op de beslissing van LG dat het softwarebedrijf ”voortgaat met research en development voor Windows Phone”. Maar dat LG er voorlopig wel klaar mee is, mag duidelijk zijn. Wellicht bekeert LG zich weer tot het platform als de verkoopcijfers van Windows Phones van andere fabrikanten aantrekken, maar dat kan nog even duren.

LG moet in het Androidlandschap overigens opboksen tegen erg veel concurrenten: Samsung, Motorola, HTC en straks ook nog een aantal Chinese fabrikanten. Maar Android is wel makkelijker te verkopen aan consumenten, en LG kiest daarom voorlopig voor een veilige hap uit deze uitdijende markt.

Bron: Venturebeat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   1. Hans Z -

    Op iOS na hebben alle platforms er enkele jaren over gedaan om te worden wat ze nu zijn, dus wat wil je nou eigenlijk. Het is juist goed als er een stabiel 3e platform bijkomt want dan moeten de anderen ook hun best blijven doen. Blijkbaar zijn tegenstanders liever blind dan dit te begrijpen. Wordt toch eens volwassen in plaats van op zo'n kinderachtige manier te reageren. Tjonge jonge jonge. Moet iedereen hetzelfde vindan als jij?:S

  1. steve-vanm -

   Ja idd, maar dan moeten ze toch echt met betere toestellen komen dan de 2x Speed en de Optimus 3D. Wat een rampentoestellen waren dat zeg, zoals we eigenlijk van LG gewend zijn:Y

 1. steve-vanm -

  Briljant; Overigens verkopen de Android-toestellen ook niet zo best!!!:P Fantastisch Bart!!! :Y Kunnen ze niet beter helemaal stoppen van telefoons maken. Of is dit iets te bruut:P

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters