LG Stylus 2 is de eerste smartphone met DAB+ radio

Tijdens het Mobile World Congress presenteerde LG haar nieuwe Stylus 2. Toen werd niet bekend gemaakt dat het mid-range toestel van LG voorzien gaat worden van een DAB+ ontvanger. Dit maakte LG bekend tijdens ’s werelds grootste radio conference, Radiodays Europe 2016 in Parijs. De Stylus 2 gaat de de eerste smartphone worden met een DAB+ ontvanger.

LG Stylus 2 DAB+

De Stylus 2 komt met een digital audio broadcasting techniek, oftewel de DAB+ ontvanger, dit is de opvolger van de FM-radio. Deze DAB+ ontvanger maakt het mogelijk om digitale radiosignalen op te vangen zonder gebruik te maken van dataverkeer tijdens het luisteren van de radio.

Exclusieve applicatie

Naast het leveren van de DAB+ ontvanger zit er in het toestel een chipset die deze techniek ondersteunt en een exclusieve applicatie waar je digitale radio kunt luisteren. Er is ook een technische interface waarmee radiozenders hun eigen apps kunnen ontwikkelen om internetdiensten te combineren met radio.

Ook werd er bekend gemaakt dat Nederland en België een van de eerste landen zullen zijn waar de Stylus 2 uit gaat komen met een DAB+ ontvanger. Of er een speciale uitvoering komt van de Stylus 2 met DAB+ ontvanger, of dat alle toestellen deze ontvanger zullen krijgen, is nog niet bekend gemaakt door LG.

Specificaties Stylus 2

LG Stylus 2 DAB+

Het toestel is voorzien van de Snapdragon 410-processor en heeft 1,5GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen, dat uitgebreid kan worden omdat er een Micro SD-kaartslot in zit. De Stylus 2 draait op Android 6.0 Marshmallow. Aan de voorkant heeft het toestel een 8-megapixelcamera en de achterkant heeft een 13-megapixelcamera. Het display is 5,7-inch en heeft een HD-resolutie van 1280×720 pixels. De capaciteit van de batterij is 3000mAH.

Wanneer we de Stylus 2 met DAB+ ontvanger kunnen ontvangen is nog de vraag, LG heeft daar nog niks over bekend gemaakt. De richtprijs van het toestel zal zo rond de 200 euro gaan kosten dat valt binnen de prijs van de mid-range toestellen waar dit toestel onder valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Het is officieel: Samsung verstuurt uitnodigingen Galaxy Note 8 onthulling lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

De iPhone SE

‘Apple komt eind augustus met nog goedkopere iPhone: 399 euro’ lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Nieuwe details Samsung Galaxy S9, S9+ en Galaxy Note 9 duiken op lees verder

mechanische hersenen

Hoeveel werkgeheugen heeft je smartphone nou eigenlijk echt nodig? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters