LG test eerste lte-chip voor telefoons en haalt 60Mbps

LG heeft de eerste succesvolle test afgerond met zijn nieuwe Long Term Evolution chip voor gsm’s. De producent wist een download snelheid te behalen van 60Mbps.

LG maakte dit nieuws gisteren bekend en noemt het een grote doorbraak voor de mobiele industrie. De chip meet 13x13mm en is geschikt voor normale telefoons en pda’s waardoor LTE een goede kans maakt om de opvolger te worden van HSDPA mede door zijn hoge snelheden die ermee gehaald kunnen worden. De producent heeft de chip dinsdag gedemonstreerd in een Windows Mobile-telefoon waarbij een snelheid van 60Mbps geen uitzondering was en de lijn stabiel genoeg was om gegevens over te brengen. De chip zal pas rond 2010 zijn weg vinden naar de productielijn echter zullen de 250 onderzoekers die aan dit project gewerkt hebben tot die tijd de tijd krijgen om de techniek te perfectioneren en klaar te maken voor mobieltjes.

LTE zal de concurrentie aan moeten gaan met Wimax waarvan de eerste test al in Amsterdam draait. Ook heeft HTC onlangs nog de Max 4G aangekondigd waarmee het eerste Wimax mobieltje al een feit is. Echter zijn er wel veel opstartproblemen met Wimax waardoor LTE nog een prima kans maakt.

lg-lte-chips-and-mystery-cards

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters