LG V10 verkoopt niet goed in Zuid-Korea

Onderzoekers hebben de verkoopcijfers van de LG V10 bekeken en hebben geconcludeerd dat de V10 niet goed verkoopt.

LG V10 verkoopt niet goed in Zuid Korea

Onderzoekers van het onderzoeksbureau ATLAS Research & Consulting hebben gekeken naar de verkoopcijfers van de LG V10 tussen 8 en 14 oktober in Zuid-Korea. De conclusie van dit onderzoek was dat de V10 op de 15e plek van de best verkopende telefoons komt. Hoewel de 15e plaats voor veel bedrijven een hele prestatie is, moet er rekening mee gehouden worden dat Zuid-Korea LG’s sterkste land is. Daarnaast waren dit de verkopen in de eerste week dat de telefoon op de markt was.

De bestverkopende telefoon is de Samsung Galaxy Note 5. Sinds de lancering van deze telefoon staat hij op nummer één. Andere Samsungtelefoons als de Grand Max en de Galaxy A5 verkopen ook prima. Toch verkopen LG vlaggenschiptelefoons erg matig. Zo verkochten zowel de G4 als de G2 beneden de verwachtingen van het bedrijf, en lijkt de V10 hetzelfde pad te volgen.

LG V10 verkoopt niet goed in Zuid Korea lg v10 1

De LG V10 heeft in Zuid-Korea een prijskaartje van 7000 won, omgerekend is dat ruwweg 560 euro. Voor dit geld krijg je een telefoon met een 5,7-inch scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Een tweede schermpje, dat geplaatst is boven het normale scherm, kan gebruikt worden voor het tonen van notificaties en de tijd. Voor het verwerken van rekenwerk is een hexa-core Snapdragon 808-processor aanwezig. Bij deze processor hoort de Adreno 418-videochip voor het verwerken van grafische processen. De telefoon heeft 4GB werkgeheugen en 64GB uitbreidbaar opslaggeheugen.

LG heeft de camera’s een van de verkooppunten van de V10 gemaakt. Aan de achterkant van de telefoon zit een 16-megapixel achtercamera met een diafragma van f/1.8 en een optisch gestabiliseerde lens. Aan de voorkant zitten twee voorcamera’s, beide hebben een resolutie van 5 megapixel. Naast een automatische stand, kun je de camera’s op deze telefoon ook volledig handmatig instellen. Om de telefoon van stroom te voorzien is een 3.000mAh accu aanwezig. Fabrieks-af komt de V10 met Android 5.1.

Of de LG V10 in andere landen van de wereld hetzelfde gaat verkopen als in Zuid-Korea, zullen we vanzelf zien.

Bron: BusinessKorea

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters