‘Specificaties LG V20 duiken voor de eerste keer op’

Een dag nadat LG bekend heeft gemaakt dat het in september de LG V20 zal gaan onthullen zijn de specificaties al gelekt.

LG V20

Gisteren schreven we nog over het persbericht dat LG de wereld in hielp waarin mede werd gedeeld dat het bedrijf in september de opvolger van de LG V10 zal gaan onthullen: de LG V20. Naast dat het toestel waarschijnlijk een dubbele camera en net zoals zijn voorganger een tweede scherm krijgt is er nog weinig bekend over het toestel. Wel wist LG te melden dat het een van de eerste smartphones met Android 7.0 Nougat zal zijn. Na de teleurstellende verkopen van de LG G5 vestigt het bedrijf al zijn hoop op het nieuwe vlaggenschip. In september zal Apple zijn nieuwste iPhone’s gaan onthullen. Kan LG zich onderscheiden tussen al het smartphone geweld?

Specificaties

Die vraag kunnen we al een dag later gedeeltelijk beantwoorden, want een Koreaanse bron heeft de vermeende specificaties van de LG V20 gelekt. Volgens de anonieme bron heeft het vlaggenschip een 5.5-inch scherm met een resolutie van 1080 x 1920. Ter vergelijking: de LG V10 had een 5.7-inch scherm met een resolutie van 1440 x 2560. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 820 terug met een quad-core CPU en een Adreno 530 GPU. Over het werkgeheugen zijn de meningen nog verdeeld: de Koreaanse bron noemt 4GB werkgeheugen, maar andere geruchten wijzen op ‘slechts’ 3GB aan werkgeheugen. Gezien de timing van het toestel hadden we minstens de Snapdragon 821 verwacht, zeker als het om high-end smartphones gaat, maar de Snapdragon 820 voldoet natuurlijk nog steeds.

LG V20

Camera’s

Volgens de anonieme bron zullen consumenten kunnen kiezen tussen 32GB en 64GB aan opslaggeheugen, wat uitgebreid kan worden dankzij een microSD slot. De LG V20 krijgt waarschijnlijk een 20MP camera aan de achterkant. Aan de voorkant zit een 8MP camera. De LG V10 had een dubbele camera aan de voorkant, maar de Koreaanse bron spreekt over enkele camera’s, zowel aan de voor- als achterkant van het toestel. Verder heeft de LG V20 naar verwachting een Type-C USB port en een flinke 4000mAh batterij.

Degelijke specificaties

Al met al zijn het zeer degelijke specificaties, al missen we een uitblinker waarmee LG zich echt kan onderscheiden. Zo wordt het tweede scherm bijvoorbeeld opeens nergens meer genoemd. Het Koreaanse bedrijf beloofde echter dat de LG zich op een unieke wijze zal gaan focussen op multimedia, dus misschien houdt LG nog wat trucjes achter de hand. We gaan het in september ontdekken.

Bron:  Sedaily

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters