Grootte vergeleken: LG V30 vs OnePlus 5, Samsung Galaxy S8 en iPhone 7

De LG V30 is officieel geïntroduceerd! Maar hoe groot is het toestel vergeleken met de concurrentie? We leggen het nieuwe vlaggenschip naast de concurrentie.

LG V30: grootte vergeleken

LG heeft zojuist de LG V30 onthuld, na maanden aan geruchten, gelekte afbeeldingen en speculatie. Het toestel is niet zo innovatief als gelekte concepten ons deden geloven. Geen uitschuifbaar scherm dus, maar dat neemt niet weg dat de Koreaanse fabrikant een indrukwekkende smartphone heeft onthuld.

LG V30

Gimmicks zijn interessant, maar uiteindelijk draait het om degelijke specificaties en een goed design. Dat heeft LG met de LG V30 sowieso afgeleverd. Allemaal leuk en aardig, maar hoe groot is het toestel nou eigenlijk?

Dit jaar zijn dunne schermranden de grote trend. Daardoor zegt de grootte van een scherm steeds minder. 6-inch in een randloos Mi Mix design is veel kleiner dan 6-inch in Xperia XZ Premium met dikke schermranden.

Daarom is het handig om smartphones naast elkaar te leggen. Met dank aan PhoneArena hoeven we niet langs de lokale elektronicawinkel te lopen, maar kunnen we de populairste toestellen van dit moment digitaal vergelijken.

LG V30 vs Galaxy Note 8, Galaxy S8 en iPhone 7 Plus

Laten we beginnen met de Samsung Galaxy Note 8, Galaxy S8 en de Apple iPhone 7 Plus. Het valt meteen op dat de LG V30 ongeveer even groot als de iPhone 7 Plus is. Toch is het scherm een stuk groter. De vergelijking is natuurlijk niet helemaal eerlijk, want over enkele weken onthult Apple de iPhone 8.

LG V30 grootte vergeleken

De Samsung Galaxy Note 8 is echt een fors stukkie groter. Ook de Galaxy S8 steekt boven de LG V30 uit. Daarmee is LG’s toestel een van de compactere randloze opties van dit moment.

LG V30 vs LG V20 en LG G6

Nu zijn de andere toestellen van LG aan de beurt. De voorganger van de LG V30, de LG V20, is een stuk groter, maar moet het met een kleiner scherm doen. Ook valt zo op dat LG’s nieuwe vlaggenschip qua design de vloer aanveegt met de LG G6.

LG V30 grootte vergeleken

LG V30 vs OnePlus 5, iPhone 7 en HTC U11

Laten we de vergelijkingen afsluiten met nog wat concurrenten. De OnePlus 5 is even groot, maar moet het doen met een 5.5-inch scherm. De iPhone 7 is helemaal klein tussen de andere toestellen. We zullen er nou eenmaal aan moeten wennen: schermranden worden dunner, maar de smartphones worden er niet kleiner op.

LG V30 grootte vergeleken

Althans, in het high-end segment. Samsung brengt naar verluidt volgend jaar ook randloze designs naar zijn mid-range toestellen. Andere fabrikanten zullen hoogstwaarschijnlijk volgen. Dan zijn er ongetwijfeld ook compactere toestelletjes.

Ben je in het high-end segment op zoek naar dunne schermranden en degelijke specificaties? Dan zul je nog even geduld moeten hebben. Check ook onze review van de Galaxy S8, of lees wat de Galaxy Note 8 volgens ons nog mist.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters