Grootte vergeleken: LG V30 vs OnePlus 5, Samsung Galaxy S8 en iPhone 7

De LG V30 is officieel geïntroduceerd! Maar hoe groot is het toestel vergeleken met de concurrentie? We leggen het nieuwe vlaggenschip naast de concurrentie.

LG V30: grootte vergeleken

LG heeft zojuist de LG V30 onthuld, na maanden aan geruchten, gelekte afbeeldingen en speculatie. Het toestel is niet zo innovatief als gelekte concepten ons deden geloven. Geen uitschuifbaar scherm dus, maar dat neemt niet weg dat de Koreaanse fabrikant een indrukwekkende smartphone heeft onthuld.

LG V30

Gimmicks zijn interessant, maar uiteindelijk draait het om degelijke specificaties en een goed design. Dat heeft LG met de LG V30 sowieso afgeleverd. Allemaal leuk en aardig, maar hoe groot is het toestel nou eigenlijk?

Dit jaar zijn dunne schermranden de grote trend. Daardoor zegt de grootte van een scherm steeds minder. 6-inch in een randloos Mi Mix design is veel kleiner dan 6-inch in Xperia XZ Premium met dikke schermranden.

Daarom is het handig om smartphones naast elkaar te leggen. Met dank aan PhoneArena hoeven we niet langs de lokale elektronicawinkel te lopen, maar kunnen we de populairste toestellen van dit moment digitaal vergelijken.

LG V30 vs Galaxy Note 8, Galaxy S8 en iPhone 7 Plus

Laten we beginnen met de Samsung Galaxy Note 8, Galaxy S8 en de Apple iPhone 7 Plus. Het valt meteen op dat de LG V30 ongeveer even groot als de iPhone 7 Plus is. Toch is het scherm een stuk groter. De vergelijking is natuurlijk niet helemaal eerlijk, want over enkele weken onthult Apple de iPhone 8.

LG V30 grootte vergeleken

De Samsung Galaxy Note 8 is echt een fors stukkie groter. Ook de Galaxy S8 steekt boven de LG V30 uit. Daarmee is LG’s toestel een van de compactere randloze opties van dit moment.

LG V30 vs LG V20 en LG G6

Nu zijn de andere toestellen van LG aan de beurt. De voorganger van de LG V30, de LG V20, is een stuk groter, maar moet het met een kleiner scherm doen. Ook valt zo op dat LG’s nieuwe vlaggenschip qua design de vloer aanveegt met de LG G6.

LG V30 grootte vergeleken

LG V30 vs OnePlus 5, iPhone 7 en HTC U11

Laten we de vergelijkingen afsluiten met nog wat concurrenten. De OnePlus 5 is even groot, maar moet het doen met een 5.5-inch scherm. De iPhone 7 is helemaal klein tussen de andere toestellen. We zullen er nou eenmaal aan moeten wennen: schermranden worden dunner, maar de smartphones worden er niet kleiner op.

LG V30 grootte vergeleken

Althans, in het high-end segment. Samsung brengt naar verluidt volgend jaar ook randloze designs naar zijn mid-range toestellen. Andere fabrikanten zullen hoogstwaarschijnlijk volgen. Dan zijn er ongetwijfeld ook compactere toestelletjes.

Ben je in het high-end segment op zoek naar dunne schermranden en degelijke specificaties? Dan zul je nog even geduld moeten hebben. Check ook onze review van de Galaxy S8, of lees wat de Galaxy Note 8 volgens ons nog mist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Yabbadabbadoo -

  Hihi die fanboys toch ( Allemaal ) maar Isheep zijn wel het ergste hoor.

  Net Jehova’s, weet alleen wat ze prediken maar hebben geen benul van wat een andere weet.

 2. Bahri Guney -

  wat ook een pluspunt is dat de vingerafdrukscanner van de V30 centraal geplaatst is op een logische plek ..daar kan samsung nog wat van leren .
  Bovendien vind ik de breedte van de LG een betere verhouding hebben dan zo’n erg smalle scherm van de S8 ..
  De V30 had van mij nog net iets compacter mogen zijn met een 5,7 of 5,8 inch scherm ..

 3. Xander -

  sorry hoor, maar “een fors stukkie”?

  Daarnaast is bij het eerste plaatje de Galaxy S8+ afgebeeld. Die is inderdaad wat hoger dan de V30, maar de S8 niet (zoals te zien in het plaatje met de andere LG’s)

  @Simon: Retina is een marketing term. Kijk eens naar de werkelijke resolutie van Apple toestellen? Draadloos laden, waterdichtheid en OLED had Samsung al jaren voor Apple; het verwijderen van de koptelefoonaansluiting is niet voor iedereen een verbetering, en ik heb zelfs Apple adepten horen zeggen dat iTunes een brak programma is. Ik ben geen overtuigd Samsung liefhebber of Apple hater, maar je moet wel je feiten checken voor je wat blaat.

 4. Simon -

  De iPhone laat Samsung al jaren een poepie ruiken. De onovertroffen hoge resolutie van Apple Retina Display, draadloos laden, waterdichtheid, Apple OLED, het verwijderen van de koptelefoonaansluiting, iTunes, daar kan een Samsung Galaxy gebruiker alleen van dromen.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters