Dit zijn de tien belangrijkste nieuwe features van de LG V30

Zoals we weten is de LG V30 het nieuwe vlaggenschip toestel van LG. En met een nieuw toestel komen natuurlijk nieuwe en verbeterde features. We hebben tien van de meest opvallende nieuwe features voor je op een rij gezet.

Tweede scherm is virtueel geworden

De LG V30 komt met een 6 inch OLED display met een Quad HD+ resolutie. Deze loopt aan de zijkant bijna helemaal door tot de rand van het toestel en ondersteunt HDR 10 en een breder kleurengamma. Waar de LG V20 was uitgerust met twee schermen, is het tweede scherm bij de V30 vervangen door de zogenaamde Floating Bar. Het is een soort halve cirkel welke aan de rand van je scherm blijft plakken. Als je hem selecteert klapt hij uit en krijg je verschillende snelkoppelingen te zien.

LG V30 Floating Bar

Verbeterde gezichts- en spraakherkenning

De LG V20 was al uitgerust met gezichts- en spraakherkenning features om je toestel te kunnen ontgrendelen. Deze heeft de V30 overgenomen, maar de features zijn wat verbeterd. Overdag werkt het ontgrendelen via gezichtsherkenning behoorlijk snel, maar als het wat donkerder wordt kun je beter je stem gebruiken. Dit doe je  met de ook verbeterde spraakherkenning door een bepaald woordt uit te spreken, dat je eerst zelf hebt ingesteld.

Elegant, maar kan tegen een behoorlijk stootje

Hoewel het toestel er mooi gestroomlijnd en gelikt uitziet, is hij stiekem ook heel stevig gemaakt.  LG heeft gekozen voor H-vormige constructie, wat hem minder breekbaar maakt dan veel andere toestellen op de markt. Daarnaast heeft hij ook de IP68 certificering gekregen en kan hij dus ook goed tegen water en is hij volledig stofdicht.

LG V30 preview design

Efficiënte Snapdragon 835 chipset

Zoals veel van de andere vlaggenschip toestellen van dit jaar komt ook de LG V30 met een Snapdragon 835 chipset. Dit wordt gecombineerd met 4GB werkgeheugen. Hoewel een LG G6 ook één van LG’s vlaggenschepen is, kwam deze “maar” met een Snapdragon 821. Het voordeel van de 835 is dat de chip efficiënter omgaat met energie.

Grootste lensopening ooit bij een smartphone camera

De V30 heeft (ook net als veel vlaggenschepen dit jaar) een dubbele camera gekregen aan de achterkant. Waar andere smartphonemakers kozen voor een combinatie met een telefotolens, heeft LG gekozen voor een groothoeklens. De hoofdcamera is niet alleen verbeterd ten opzichte van de V20, maar heeft met de f1/6 lens de grootste lensopening die we ooit bij een smartphone camera hebben gezien. Hoe groter de lensopening, hoe meer licht opgevangen kan worden en hoe scherper je foto’s worden.

LG V30 preview design

Uitgebreide videomogelijkheden

Met de LG V30 worden je videos cinema waardig. Met de Point Zoom functie kun je een gedeelte van het beeld selecteren en alleen hierop inzoomen. Je kunt zelfs de snelheid van het zoomen soepel regelen zonder knijpbewegingen voor een dramatisch effect. Daarnaast kun je kiezen uit 16 verschillende kleurenfilters om de perfecte stemming neer te zetten. Met Video Studio kun je vervolgens meteen op je toestel beginnen met editen en effecten toevoegen.

LG V30 Point Zoom

Kwaliteitsaudio met ruimte om zelf te tunen

Naast mooie video’s levert de V30 ook kwaliteitsgeluid. Het Quad DAC systeem van de V20 zien we weer terug bij de V30, maar met wat upgrades. Het is een 32 bit Hi-Fi Quad DAC systeem geworden, welke de vervorming van het geluid minimaliseert. Er zijn verschillende vooraf ingestelde geluidsinstellingen, waarmee je het geluid kunt tunen. Standaard is dit ingesteld op “Enhanced”, maar je kunt ook kiezen voor “Detailed” “Live” en “Bass”. Meestal is het beste om gewoon door de verschillende presets te gaan en te kiezen wat voor jou het beste klinkt. Verder kun je ook de weergalming of reverb instellen. De bijgeleverde oordopjes zijn ontworpen in samenwerking met B&O Play om de geluidskwaliteit nog ver omhoog te halen.

Lekker veel opslagruimte

Het toestel komt met een mooie 64GB aan opslagruimte, wat we tegenwoordig hard nodig hebben. Daarnaast kun je dit ook nog verder uitbreiden met een microSD kaart. Zo hoef je niet telkens afwegingen te maken over welke video’s, apps of foto’s je moet verwijderen van je toestel om verder te gaan waar je mee bezig was.

Draadloos opladen met Quick Charge

Helaas staat LG niet erom bekend dat de toestellen met indrukwekkende batterijen komen. De LG V30 komt met een 3300mAh batterij, wat niet zo geweldig klinkt voor een toestel met een 6 inch display. Wat het toestel wel heeft is draadloos opladen met een Quick Charge feature. Dus ook al gaat je batterij misschien snel leeg, je kunt hem ook weer snel opladen. Daarnaast is zoals gezegd de Snapdragon 835 processor behoorlijk efficiënt met energie, dus dat helpt ook een beetje.

Prijs LG V30

De nieuwe LG komt ook met een nieuw prijskaartje. De LG G6 kost in Nederland 479 euro. De V30 wordt op 21 september gelanceerd in Korea en zal omgerekend zo’n 590 euro gaan kosten. Het is niet zeker dat dit ook daadwerkelijke de Nederlandse prijs zal zijn. Vaak wordt het nog een beetje duurder. In oktober zullen we het weten, dan zou het toestel ook in Europa uitgebracht moeten worden.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters