Deze vijf dingen zouden de LG V30 nog beter hebben gemaakt

De LG V30 is een beauty om naar te kijken en zou het zelfs Samsung en Apple nog moeilijk kunnen maken. Maar zoals altijd zijn er wel een paar dingen die een toestel toch net iets beter zouden maken. Met deze vijf dingen zou de smartphone nog gelikter zijn geweest.

Meer werkgeheugen

De LG V30 komt met 4GB aan werkgeheugen. Op zich is dat genoeg voor wat de gemiddelde gebruiker allemaal doet met een toestel, maar apps worden steeds zwaarder en complexer. Hoewel het dus voor nu voldoende is, zal het op een gegeven moment toch te weinig zijn en zal het toestel langzaam worden. Andere smartphonemakers zoals Samsung en OnePlus 5 komen bijvoorbeeld met 6GB RAM versies. Hiermee gaat het toestel net iets langer mee wat betreft het aankunnen van nieuwe applicaties en features. Aan de andere kant trekt Apple zich ook niks aan van de strijd om het grootste werkgeheugen te bieden.

LG V30

LG V30 met Android Oreo

Vorig jaar had LG een primeur met de LG V20, welke als enige Android toestel dat niet van Google was meteen met Android 7 Nougat werd verscheept. Misschien was Google dit jaar wat minder schappelijk met het delen van de update, want helaas kwam de V30 met Android Nougat. Het zou een mooie extra zijn geweest als de smartphone ons had verrast met Android Oreo.

Android 8.0 Oreo

Betere Selfie camera

In een tijd waarin mensen constant bezig zijn met selfies, moet je als smartphonemaker eigenlijk wel komen met een waardige selfiecamera. Helaas lijkt LG het wat dat betreft niet helemaal begrepen te hebben. De voorste camera komt met een magere 5 megapixel lens en het is ook nog een groothoek camera. De groothoek camera is handig als je een foto van het uitzicht wil maken, maar bij een selfie draait het om jou. Om toch een “normale” foto te maken kun je vervolgens het beeld afknippen in de software, wat niet echt gebruiksvriendelijk is. Met een betere selfiecamera zou de LG V30 meteen punten scoren bij de vele selfielovers.

Mogelijkheid voor bokeh effect foto’s

De LG V30 is uitgerust met een dubbele camera, maar LG heeft er niet voor gekozen om de hoofdcamera te koppelen met een telefotolens zoals bijvoorbeeld Samsung heeft gedaan met de Note 8. LG koos in plaats daarvan voor een groothoeklens. En hoewel veel gebruikers deze keuze wel ondersteunen, is het jammer dat je het populaire bokeh effect hierdoor niet met het toestel kunt creëren. Zelfs zonder telefotolens zou het mogelijk zijn geweest met een soort software simulatie van een DSLR lens, welke professionele fotografen gebruiken voor het scherptediepte effect. Maar hier is het toestel helaas ook niet mee uitgerust.

LG V30 preview camera

Smalle randen en stereo speakers

Met stereo speakers heb je net een wat lekkerder geluid en krijg je ook nog wat meer volume uit je toestel. Dit zou het toestel als laatste ook wat extra punch hebben gegeven. LG heeft waarschijnlijk wel afgewogen om het toestel uit te rusten met stereo speakers, maar heeft bepaalde afwegingen moeten maken en prioriteiten moeten stellen. We zijn aan de andere kant ook wel erg blij met de minieme randen van het toestel, welke helaas dus geen stereo speakers toestaan.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters