5 redenen om (niet) voor de LG V30 te kiezen

De LG V30 is één van de vlaggenschepen van 2017, welke meedoet aan de dubbele camera en randloos ontwerp trend. Het toestel heeft allerlei nieuwe features ten opzichte van de V20, maar komt uiteraard ook moet een paar nadelen. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de handset te gaan.

Indrukwekkende groothoekcamera

De LG V30 is uitgerust met een dubbele camera aan de achterkant, waarbij de hoofdcamera wordt gecombineerd met een groothoeklens. Met een f1/6 lensopening heeft de tweede camera de grootste lensopening ooit voor een smartphone. Dit zorgt ervoor dat er meer licht opgevangen wordt en dat je foto’s scherper worden.

LG V30 preview design

Cinema waardige video opties

Daarnaast kun je met de camera ook hoogwaardige video’s maken met de Point Zoom functie. Hierbij kun je op specifieke delen van het beeld inzoomen. De snelheid van dit inzoomen kun je handig regelen zonder op het beeldscherm te friemelen met knijpbewegingen. De verschillende kleurenfilters en video editor maken je video’s helemaal af.

LG V30 Point Zoom

Elegant design dat tegen een stootje kan

Wat het uiterlijk betreft is het een mooi toestel om te zien. In het elegante design worden dunne randen verwerkt met gestroomlijnde afgeronde hoeken. Het toestel is lekker dun en licht, terwijl het toch stevig blijft. Mocht hij vallen, wordt het toestel beschermd door Gorilla Glass 5 glas en met de IP68 certificatie is hij ook goed bestand tegen water en stoffige omstandigheden.

Vingerafdrukscanner aan de achterkant

LG had net zoals veel andere smartphonemakers dit jaar problemen met het implementeren van de vingerafdrukscanner aan de voorkant. Door de steeds dunner wordende randen is daar tegenwoordig geen plek meer voor in een fysieke versie. Het verwerken van de scanner in het display bleek toch lastiger dan gedacht. Helaas is om deze reden de vingerafdrukscanner naar de achterkant van het toestel verplaatst, wat op z’n zachts gezegd toch niet echt een handige plek is.

LG V30

Matige LG V30 selfie camera

Waar de camera module aan de achterkant behoorlijk badass is, levert de V30 helaas aan de voorkant niet dezelfde kwaliteit. Daar vinden we een niet zo indrukwekkende 5 megapixel groothoeklens, welke je niet de allermooiste selfies geeft. Daarbij is de lensopening langzamer dan bij veel van de concurrerende toestellen. Toch jammer dat LG niet wat beter zijn best heeft gedaan voor de voorste camera, aangezien het toch om een premium toestel zou moeten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bert -

  Eigenlijk heb ik maar een vraag, die ik nog nergens concreet kan vinden.
  Release date in Nederland en de prijs.
  Na een G2 en een G4 zit ik te denken aan de G6, maar dit lijkt mij zo’n fijne phone….
  Begin echt te twijfelen.. Alleen de prijs van de G6 op dit moment is wel heel aantrekkelijk.

  1. Franco -

   Ik zit dus met hetzelfde probleem, na de G2 en nu de G4 wilde ik voor de G6 gaan.
   Maar de V30 lijkt mij erg fijne phone, en net iets meer in huis als de G6.
   Dus ik denk dat ik nog ff wacht tot hij leverbaar is. De prijs van de G6 zal dan waarschijnlijk nog verder gaan zakken. Dus dan kan je altijd nog kijken welke je gaat nemen.

 2. Lee -

  Kheb zelf nu een V20 en hiermee dik tevreden. Geen telefoon die een beter geluid heeft. Bijna net zo goed als mijn Astell en Kern muziekspeler. En ja daar kun je 2x een pauper Iphone X 256GB voor kopen.

  Verder is het bullshit dat de achterkant een slechte plek is voor de vingerafdrukscanner, het is nml ergonomisch gezien de beste plek!
  Je kunt hem hierdoor dus met één hand gemakkelijk unlocken.

  Verder weer heel vernieuwend zoals altijd. Ze zijn duidelijk niet bang op hun bek te gaan om altijd iets nieuws te proberen.

  En last but not least altijd betaalbaarder dan Samsung en Apple met dezelfde of vaak een betere kwaliteit.

  Ik hoop dattie snel in de winkel ligt.

 3. Jan -

  Doe mij maar een iPhone in plaats van zo’n goedkope Applekloon. B-merken als LG kunnen alleen maar kopiëren van topmerken als Apple. Zodra de iPhone X er is kunnen die kleine eenmanszaakjes als Samsung, Google en LG hun deuren sluiten.

  1. Peter -

   Jan, kijk een naar je nieuwe iphone. Scherm van Samsung, dubble camera’s van samsung gejat. Gezicht unlock yup Samsung. Tegenwoordug is Iphone the Clone.

   1. Sander -

    Apple wil niet van 1 fabrikant afhankelijk zijn, dus z’n schermen gaan binnekort niet alleen meer van Samsung komen, maar ook van…. jawel: “kloon” fabrikant (zoals Jan ’t noemt) LG!

    Apple maakt mooie spullen, absoluut. Maar om nu te zeggen dat ze nog innovatief zijn, nee. Af en toe komen ze met een nieuwe feature, die Android fabrikanten overnemen. Maar tegenwoordig is het veel vaker andersom.

 4. R -

  “LG had net zoals veel andere smartphonemakers dit jaar problemen met het implementeren van de vingerafdrukscanner aan de voorkant.”

  “Helaas is om deze reden de vingerafdrukscanner naar de achterkant van het toestel verplaatst, wat op z’n zachts gezegd toch niet echt een handige plek is.”

  Hoezo verplaatst? Weten jullie wel dat LG al jaren met de vingerafdrukscanner op de achterkant werkt?

  De G4 G5 G6 V10 en V20 hebben allemaal de scanner op de achterkant.

  En daarnaast is dit juist een.hele fijne plaats omdat die precies zit waar je wijsvinger komt als je hem vast pakt.

  Overduidelijk hele slechte research dit!

  1. wally -

   Ben het volkomen met je eens. Zelf heb ik de LG G3 gehad en nu de LG V10. LG was een van de eerste met een vingerafdrukscanner aan de achterkant een ideale plek daarvoor.
   Op de aan/uit knop drukken en tegelijk de vingerafdrukscanner activeren is ideaal. Diverse fabrikanten zijn al over gestapt.
   Het enige waar ik met deze korte omschrijving waar ik het mee eens ben is de matige selfie camera. Voor mijzelf niet zo heel belangrijk. Dit kan een waardige opvolger voor mijn V10 worden.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters