5 redenen om (niet) voor de LG V30 te kiezen

De LG V30 is één van de vlaggenschepen van 2017, welke meedoet aan de dubbele camera en randloos ontwerp trend. Het toestel heeft allerlei nieuwe features ten opzichte van de V20, maar komt uiteraard ook moet een paar nadelen. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de handset te gaan.

Indrukwekkende groothoekcamera

De LG V30 is uitgerust met een dubbele camera aan de achterkant, waarbij de hoofdcamera wordt gecombineerd met een groothoeklens. Met een f1/6 lensopening heeft de tweede camera de grootste lensopening ooit voor een smartphone. Dit zorgt ervoor dat er meer licht opgevangen wordt en dat je foto’s scherper worden.

LG V30 preview design

Cinema waardige video opties

Daarnaast kun je met de camera ook hoogwaardige video’s maken met de Point Zoom functie. Hierbij kun je op specifieke delen van het beeld inzoomen. De snelheid van dit inzoomen kun je handig regelen zonder op het beeldscherm te friemelen met knijpbewegingen. De verschillende kleurenfilters en video editor maken je video’s helemaal af.

LG V30 Point Zoom

Elegant design dat tegen een stootje kan

Wat het uiterlijk betreft is het een mooi toestel om te zien. In het elegante design worden dunne randen verwerkt met gestroomlijnde afgeronde hoeken. Het toestel is lekker dun en licht, terwijl het toch stevig blijft. Mocht hij vallen, wordt het toestel beschermd door Gorilla Glass 5 glas en met de IP68 certificatie is hij ook goed bestand tegen water en stoffige omstandigheden.

Vingerafdrukscanner aan de achterkant

LG had net zoals veel andere smartphonemakers dit jaar problemen met het implementeren van de vingerafdrukscanner aan de voorkant. Door de steeds dunner wordende randen is daar tegenwoordig geen plek meer voor in een fysieke versie. Het verwerken van de scanner in het display bleek toch lastiger dan gedacht. Helaas is om deze reden de vingerafdrukscanner naar de achterkant van het toestel verplaatst, wat op z’n zachts gezegd toch niet echt een handige plek is.

LG V30

Matige LG V30 selfie camera

Waar de camera module aan de achterkant behoorlijk badass is, levert de V30 helaas aan de voorkant niet dezelfde kwaliteit. Daar vinden we een niet zo indrukwekkende 5 megapixel groothoeklens, welke je niet de allermooiste selfies geeft. Daarbij is de lensopening langzamer dan bij veel van de concurrerende toestellen. Toch jammer dat LG niet wat beter zijn best heeft gedaan voor de voorste camera, aangezien het toch om een premium toestel zou moeten gaan.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters