LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ

LG’s V30 toestel van vorig jaar vinden we terug op het lijstje van toestellen met de beste smartphonecamera. De smartphonemaker lijkt echter overduidelijk de beste te willen zijn en heeft een nieuwe versie van de smartphone uitgebracht, waarbij kunstmatige intelligentie de camera nog een extra boost geeft. Dit slimme toestel gaat onder de naam LG V30S ThinQ en demonstreert LG’s interpretatie van AI op een telefoon.

Meer RAM en opslagruimte

Onder de motorkap lijkt in eerste instantie niet zoveel veranderd te zijn vergeleken met de normale LG V30. We vinden hetzelfde 6 inch OLED display, Qualcomm’s Snapdragon 835 chipset, de dubbele camera aan de achterkant en dezelfde 3.300mAh batterij. De smartphonemaker heeft echter wel het werkgeheugen en de opslagruimte aangepakt. Het de LG V30S ThinQ is namelijk uitgerust met 6GB RAM in plaats van 4GB en met 256GB aan opslagruimte heb je nu tweemaal zoveel ruimte voor je selfies en apps. Om meteen te laten zien dat je de nieuwe versie hebt, komt het toestel ook in twee extra kleuren. Je kunt nu pronken met Moroccan Blue en Platinum Gray.

LG V30S ThinQ

AI kiest zelf beste camera settings

Dit lijken minime upgrades, maar waar het grote verschil in zit is natuurlijk de AI camera. Hoewel kunstmatige intelligentie in films vaak ontspoort en bloeddorstig wordt, kan het je leven ook een stuk makkelijker maken. Zo hoef je nooit meer te pielen in de camera app met settings, want de AI zorgt ervoor dat alles goed is ingesteld voor de omgeving waar je je foto wilt maken. Zo neemt hij controle over de scherpte, het contrast en de verzadiging om je de mooiste foto’s te geven. De AI kan op het moment acht verschillende scenario’s herkennen: Portrait, Animal, City, Flower, Sunrise, Sunset, Food en Landscape.

LG V30 ThinQ

Fysieke objecten online vinden

Met de Bright Mode hoef je je ook geen zorgen meer te maken dat de omgeving te donker is. Deze modus wordt automatisch ingeschakeld wanneer er wat minder licht is en bundelt vier pixels samen tot één. Op deze manier worden je beelden helderder, maar als nadeel krijgen je foto’s wel een iets lagere resolutie. Daarnaast is er nog QLens. Met deze feature kun je objecten die je in het echte leven tegenkomt snel vinden op Amazon of bijvoorbeeld Pinterest. Je neemt er gewoon een foto van en de kunstmatige intelligentie van de LG V30S ThinQ gaat het voor je zoeken.

LG V30S ThinQ niet in Nederland

De LG V30S ThinQ zal twee weken na MWG 2918 als eerste gelanceerd worden in onder andere Korea. Daarna zullen ook andere markten volgen zoals Amerika. Het lijkt er helaas wel op dat de smartphone niet in Nederland en België beschikbaar zal zijn. Hopelijk verandert dit nog. Maar mocht het inderdaad zo zijn, heeft LG al wel aangegeven dat de bovengenoemde features ook voor de LG V30 via een software update beschikbaar zullen worden.

Via: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters