LG verkoopt meer smartphone maar maakt nog steeds verlies

LG heeft bekend gemaakt dat het in het laatste kwartaal van 2010 30.6 miljoen telefoons heeft verkocht. Door de tegenvallende resultaten bij de mobieltjes, heeft de producent in het zelfde kwartaal een verlies geleden van 226.3 miljoen dollar.

LG heeft een moeilijk jaar achter de rug. In het derde kwartaal wist de producent geen analisten te imponeren met haar cijfers en als gevolg van de tegenvallende resultaten nam de familie die LG heeft opgezet weer het roer over. Nadat de CEO van LG aan de kant werd gezet was het ook tijd geworden om een nieuwe topman voor de mobiele tak te benoemen. LG had zich in 2010 sterk vergist in de vraag naar smartphones waardoor het in de high-end markt maar moeilijk mee kon komen.

Als gevolg van de tegenvallende prestaties bij de mobieltjes wist het hele concern een verlies te noteren van 226.3 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2010. Volgens LG valt dit vooral toe te schrijven aan de tegenvallende verkopen van mobieltjes, ondanks dat er meer mobieltjes over de toonbank van de producent zijn gegaan. LG zag het aantal mobieltjes dat het verkocht stijgen naar 30.6 miljoen handsets. Deze stijging van 8 procent vergeleken met het zelfde kwartaal ervoor laat zien dat LG nog steeds meer telefoons verkoopt maar tegen een lagere prijs.

LG wil het negatieve saldo op gaan krikken door zich in 2011 meer te gaan focussen op smartphones en tablets. LG wil vooral gaan stunten met de prijs op smartphones en zich zowel op Android als op Windows Phone blijven richten. De totale omzet van LG kwam over het vierde kwartaal in 2010 uit op 13 miljard dollar, een stijging van 9.4 procent vergeleken methet zelfde kwartaal een jaar ervoor.

LG Optimus Speed

 

Bron: LG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters