LG verkoopt minder telefoons maar haalt een hogere winst

LG heeft haar kwartaalcijfers bekendgemaakt over het eerste kwartaal van 2010. De producent wist flink meer winst te maken dankzij haar Display divisie maar presteerde matig op het mobiele vlak.

LG Electronics heeft haar cijfers bekend gemaakt over het eerste kwartaal van 2010. De winst van de producent steeg sterk vergeleken met het zelfde kwartaal een jaar eerder. Daar waar vorig jaar een verlies werd geleden van 142 miljoen dollar is er het afgelopen kwartaal een winst geboekt van 590 miljoen dollar. Dit kwam vooral doordat de Display divisie erg goed presteerde.

Jammer genoeg deden andere delen van het bedrijf het minder goed waaronder de mobiele divisie. Zo nam de afzet van deze divisie in het afgelopen kwartaal af met 19.4 procent dat vooral te wijten was aan een beperkt portfolio. Ook de gemiddelde prijs daalde van de telefoons bij LG doordat de producent minder smartphones wist te slijten. Al met al is de producent redelijk tevreden met haar prestaties maar weet wel te melden dat haar mobiele divisie een flinke impuls kan gebruiken aangezien LG binnen een paar jaar marktleider wil zijn in deze divisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters