LG verkoopt minder telefoons maar haalt een hogere winst

LG heeft haar kwartaalcijfers bekendgemaakt over het eerste kwartaal van 2010. De producent wist flink meer winst te maken dankzij haar Display divisie maar presteerde matig op het mobiele vlak.

LG Electronics heeft haar cijfers bekend gemaakt over het eerste kwartaal van 2010. De winst van de producent steeg sterk vergeleken met het zelfde kwartaal een jaar eerder. Daar waar vorig jaar een verlies werd geleden van 142 miljoen dollar is er het afgelopen kwartaal een winst geboekt van 590 miljoen dollar. Dit kwam vooral doordat de Display divisie erg goed presteerde.

Jammer genoeg deden andere delen van het bedrijf het minder goed waaronder de mobiele divisie. Zo nam de afzet van deze divisie in het afgelopen kwartaal af met 19.4 procent dat vooral te wijten was aan een beperkt portfolio. Ook de gemiddelde prijs daalde van de telefoons bij LG doordat de producent minder smartphones wist te slijten. Al met al is de producent redelijk tevreden met haar prestaties maar weet wel te melden dat haar mobiele divisie een flinke impuls kan gebruiken aangezien LG binnen een paar jaar marktleider wil zijn in deze divisie.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters