Winst LG daalt door verlies smartphoneafdeling

De winst van LG is in het derde kwartaal van 2016 gekrompen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dat komt met name door de smartphonetak, die een fiks verlies boekte.

LG logoDat maakt het bedrijf bekend in zijn kwartaalcijfers. De mobiele tak eindigde het derde kwartaal van 2016 436,4 miljard won in het rood. Dat is omgerekend ongeveer 352 miljoen euro. De omzet van de afdeling Mobile Communications was omgerekend 2 miljard euro.

Slechte verkoop premium smartphones de oorzaak

Het verlies is volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant te wijten aan de slechte verkoop van premium smartphones. Daarnaast werd er in het afgelopen kwartaal geld geïnvesteerd in het herstructureren van de werkstructuur binnen het smartphonebedrijf. De omzet bedroeg in het derde kwartaal 2,5 biljoen won. Dat is omgerekend 2 miljard euro. Ten opzichte van het derde kwartaal van 2015 is dat een daling van 23 procent.

Het bedrijf maakte ondanks de slechte cijfers van de smartphonetak wel winst. Dat is te danken aan andere afdelingen, zoals de divisie voor huishoudelijke apparatuur. Deze boekte ten opzichte van vorig jaar 40 procent meer winst. Dat komt neer op 276 miljoen euro. De totale winst van het bedrijf bedroeg 228 miljoen euro.

LG G5 SE

Onlangs heeft LG in Nederland stilletjes een nieuwe telefoon uitgebracht. Vanaf 1 oktober is hier namelijk de G5 SE voor 499 euro te koop. Het kleine broertje van de G5 heeft een 5,3-inch quad HD-scherm. De processor die het toestel aandrijft is de Snapdragon 625. Het werkgeheugen is 3 GB en de opslagruimte is 32 GB groot. Foto’s neem je met een 16-megapixelachtercamera of een 8-megapixelselfiecamera.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters