We hebben slecht nieuws over de LG G7

Steeds meer smartphonemakers beginnen over te stappen van LCD naar OLED panelen voor hun toestellen. Ook van LG werd verwacht dat het aankomende vlaggenschip, de LG G7, uitgerust zou worden met een OLED display. De LG V30 kwam ook al met een OLED scherm, maar volgens marktanalisten zal de G7 hoogstwaarschijnlijk gewoon een LCD display krijgen.

OLED vs. LCD

OLED displays hebben verschillende voordelen ten opzichte van een LCD paneel. Zo zijn ze dunner, efficiënter en zijn er bijvoorbeeld hogere contrasten mogelijk. Een nadeel aan de displays is echter dat ze wel een stuk duurder zijn. Het is om die reden dat analisten denken dat LG er toch voor kiest om nog even te wachten met OLED voor de G-serie. De kosten zouden te hoog zijn, terwijl LG de laatste tijd juist wat problemen heeft op financieel gebied.

LG G7 Neo met LCD scherm

Toch kleine upgrade: MLCD+ paneel

Andere berichten geven aan dat LG dan wel voor een LCD scherm gaat, maar daar toch een kleine upgrade in meebrengt. De LG G7 zou namelijk niet met en standaard scherm komen, maar zou uitgerust worden met een MLCD+ paneel. Deze zou 35 procent minder energie verbruiken dan een standaard LCD display en zou daarbij ook nog helderder zijn.

De welbekende notch

Hoe het toestel er verder uit zal zien is nog redelijk onbekend. Eerder zijn er wel al renders opgedoken, maar in de tussentijd is er ook alweer een versie geschrapt. Het lijkt er echter wel op dat ook LG is geïnfecteerd met het iPhone X virus en het toestel de welbekende notch zal geven.

Via: PhoneArena

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters