LG voorspelt marktverzadiging in OS

Volgens Scott Ahn, het hoofd van de mobiele activiteiten van LG, zal de markt voor mobiele OS binnen een paar jaar verzadigd zijn. Ahn voorspelde tijdens een persconferentie op het Mobile World Congress dat alleen iPhone, Android en Windows Phone zullen overblijven.

LG logoDit zou kunnen betekenen dat de Symbian, Blackberry, Palm’s webOS, Samsungs Bada, Maemo, Limo en een aantal kleinere spelers op de markt binnen enkele jaren zullen verdwijnen. Ahn liet ook weten dat LG zich daarom de komende twee jaar niet gaat bezighouden met het ontwikkelen van een eigen OS. “De kunst is om het toestel, het platform, de content en de service te combineren. Het is moeilijk voor een bedrijf om dit alles zelf te doen. Wij concentreren ons de komende tijd op Android en Windows Phone 7 telefoons,” aldus Ahn.

Bron: Pocket-lint.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hans -

  Tja, inderdaad ook speculatief en je denkt dat ze bij Symbian de komende 5 jaar stilzitten? Volgens de laatste gegevens gingen ze zelfs weer in marktaandeel omhoog. Windows mobile 7 nu al een succes? Het moet nog uitkomen en vele vorige WM gebruikers zijn inmiddels overgestapt naar Android en zullen daar ook bij blijven. Bada wordt een groot succes? Jeh right en iedereen stapt zeker opeens over op Samsung? Bada is er ook nog niet eens, is nog in de maak. Je kan in ieder geval goed koffiedik kijken. Oh ja, een aantal jaren terug was het altijd Microsoft zelf die regelmatig verkondigde dat ze met een jaar of drie de nummer 1 zouden zijn met Windows Mobile. Kijk, hoe ver ze nu gekomen zijn. Opvallend is wel dat bedrijven en OS die echt wat in de markt te betekenen hebben, zich zelden of ooit met dergelijke uitspraken bezig houden. :X

 2. Dcell -

  Ehm leuk dat je een analyse plaatst maar ik zie geen argumenten voor bepaalde 'feiten'.

  ten eerste worden Symbian-toestellen richting mid en low-end gepushed waardoor er een grotere afzetmarkt komt voor die toestellen dus dat ze steeds minder verkopen is nog maar de vraag. Misschien is het juist zelfs meer in de toekomst.

  Android is inderdaad in opkomst en dat is ten koste van Windows Mobile gegaan die in de afgelopen jaren een stuk van hun marktaandeel heeft moeten inleveren. Dat er een nieuwe interface komt in de vorm van Windows Phone 7 wil niet zeggen dat ze gelijk meer toestellen verkopen. Het kan too little, too late zijn voor Microsoft om hun marktaandeel te heroveren. En dat mensen vertrouwen op Microsoft …. ik ken mensen (waaronder ikzelf) die Windows Mobile verafschuwen. Microsoft is nou niet het synoniem van betrouwbaarheid en robuustheid in de OS-wereld (ondanks dat Windows in desktopworld de koning is op gebied van marktaandeel).

  En ja Bada blijft afwachten, ik vind het een samenraapsel van bepaalde ideeen die zijn toegepast in Android, Symbian en iPhone gegoten in een Koreaans jasje. Niks mis mee indien goed toegepast maar vernieuwend is het zeker niet.

  Een andere factor die meespeelt is niet het OS zelf maar de merk van de telefoon. De gemiddelde consument zal het hun echt geen r**t schelen wat voor OS er op zit. Als dat ding maar een telefoon is die belt en gratis is met een abo. In de low en mid-end wordt het geld verdiend.

 3. Samsung-Firmware -

  Heel dom vind ik de uitspraken van LG niet hoor.

  Denk maar eens na…
  Nokia verkoopt steeds minder toestellen die Symbian gebaseerd zijn.
  Android komt binnen 5 jaar op de plek van Symbian te staan.
  Android telefoons verkopen namelijk zeer goed.
  Windows mobile 7 nieuw op de markt gaat het ook goed komt door de nieuwe interface en mensen vertrouwen nou eenmaal op Microsoft.
  Nu al helemaal doot het succes van Windows 7.

  Top merken komend jaar zijn dus Android en Windows mobile 7.
  Grootste verrassing word Bada OS.
  Zeer makkelijk en snel (Meer gericht op de normale consument.)

  Apple OS is meer gagdet. (En heeft gewoon de naam)
  Het Os zal wel sterk groeien.
  Blackberry heeft gewoon een zeer trouwe klanten kring. en die word ook iets groter maar niet veel.
  PALM, Meamo en Limo blijft gewoon klein…

  Ik snap LG dus want wat moet LG nog qua OS brengen?
  Zakelijk kies je al snel voor Android, Windows en Blackberry.

  Normaal gebruik kies je al snel voor een standaard OS.
  Ben je een wat gevordere gebruiker kies je bijvoorbeeld bada.
  Wil je nog meer dan loop je over naar de zakelijke OS.

  Maargoed dit is mijn mening.

  Sowieso blijft LG voor mij een goedkoop merk.

 4. Hans -

  Waarom zou je iemand met zulke stompzinnige voorspellingen serieus nemen? De wens is hier de vader van de gedachten want LG heeft al meerdere keren aangegeven no. 1 te willen worden en dat gaat natuurlijk een stuk gemakkelijker als Symbian er niet meer zou zijn. Symbian, Maemo(MeeGo)en Blackberry groeien zelfs nog steeds. Zeker een meteoriet op Nokia neergekomen dat ze opeens binnen enkele jaren verdwenen zijn. Je zou toch verwachten dat personen als Scott Ahn in de door hem beklede functie, redelijk intelligent zou moeten zijn maar het tegendeel lijkt waar. 😛

 5. koen87 -

  Volgens mij onderschat LG de kracht van Nokia hiermee. Nokia is degene die als speler op de markt echt vasthoud aan Symbian en hun nieuw geïntroduceerde Meamo. Daarnaast is Nokia nog steeds de grootste telefoonbouwer. Ook brengen fabrikanten zoals SE nog steeds nieuwe Symbian toestellen uit.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters