LG: “Vraag Nexus 4 vele malen groter dan het aanbod”

Een woordvoerder van LG heeft bevestigd dat de schaarste rondom de Nexus 4 voorlopig nog wel even zal blijven aanhouden. De fabrikant kan het toestel namelijk niet snel genoeg produceren als gevolg van de grote vraag naar het toestel.

De directeur van LG Mobile in Engeland, Andy Coughlin, laat in een interview met CNet weten dat de fabrikant grote moeite heeft de vraag bij te benen voor de Nexus 4. Volgens Coughlin is LG momenteel met man en macht ervoor aan het zorgen dat het toestel als een gek van de productieband af rolt. Desondanks is de vraag nog steeds veel groter dan het aanbod en komt er om de zo veel weken een levering vrij per land die binnen enkele uren uitverkocht raakt via de Play Store van Google. “We werken nauw samen met Google om ervoor te zorgen dat de mensen die graag de Nexus 4 willen aanschaffen ook die mogelijkheid krijgen.”

De Nexus 4 kent een bijzondere prijs/kwaliteit-verhouding. Het toestel beschikt over de nieuwste generatie quadcore-processor, de S4 Pro van Qualcomm, een 4.7-inch HD-scherm en 2GB aan ram. Desondanks is de adviesprijs van het toestel omgerekend slechts 300 euro. Hierdoor gaat het toestel als warme brodojes over de toonbank en kan LG niet voldoen aan de vraag.

Door deze hoge vraag heeft LG besloten om het toestel niet in Nederland te gaan verkopen. Doordat de fabrikant al grote moeite heeft om voldoende voorraad naar de omringende landen te versturen, is een introductie in Nederland de kop in gedrukt. De kans is klein dat begin volgend jaar de situatie zal veranderen aangezien de gemiddelde levertijd in Amerika, Duitsland, Engeland en Frankrijk al enkele weken is.

Inmiddels heeft de redactie van All About Phones al een testexemplaar van de Nexus 4 binnen gekregen. Deze review zal volgende week gepubliceerd worden. Onze preview kun je hier vinden.

LG Nexus 4 hand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. RedeMa -

  Weet iemand of het mogelijk is om op één of andere manier het toestel via de Duitse PlayStore kan krijgen? En mocht dat kunnen, wordt dan de NL-taal wel ondesteund ..?

  1. Danijel -

   De Nederlandse taal wordt gewoon ondersteund. Je kunt het via een proxy proberen, maar hem opgestuurd krijgen naar NL is niet mogelijk.. Je moet het echt in Duitsland laten afleveren.

   1. Dominick -

    En daar zijn dan weer diensten voor 🙂 Let wel op de garantie, dat moet via een Duitser verlopen. Dus dan moet je een Duitse vriend heel lief aankijken, of een Duitse verkoper bereid vinden dat voor je af te handelen.

   2. RedeMa -

    Tsja… Laten we maar hopen dat het succes van het apparaat ervoor gaat zorgen dat LG van gedachten verandert en het ding toch ook in NL op de markt brengt…. Of dat andere fabrikanten zich genoodzaakt zien om dergelijke Specs ook voor die prijs aan de man te brengen….

   3. Dominick -

    Gaat niet gebeuren. Hij is alleen maar zo goedkoop omdat Google dat ding als een gek subsidieert. Als hij al in Nederland uit zal komen, dan zal dat niet via de Play Store zijn (die verkoopt geen hardware in NL). En als hij bij TPH, Belcompany of wat dan ook komt te liggen dan zal hij waarschijnlijk zeker 500 euro zijn.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters