LG: “Vraag Nexus 4 vele malen groter dan het aanbod”

Een woordvoerder van LG heeft bevestigd dat de schaarste rondom de Nexus 4 voorlopig nog wel even zal blijven aanhouden. De fabrikant kan het toestel namelijk niet snel genoeg produceren als gevolg van de grote vraag naar het toestel.

De directeur van LG Mobile in Engeland, Andy Coughlin, laat in een interview met CNet weten dat de fabrikant grote moeite heeft de vraag bij te benen voor de Nexus 4. Volgens Coughlin is LG momenteel met man en macht ervoor aan het zorgen dat het toestel als een gek van de productieband af rolt. Desondanks is de vraag nog steeds veel groter dan het aanbod en komt er om de zo veel weken een levering vrij per land die binnen enkele uren uitverkocht raakt via de Play Store van Google. “We werken nauw samen met Google om ervoor te zorgen dat de mensen die graag de Nexus 4 willen aanschaffen ook die mogelijkheid krijgen.”

De Nexus 4 kent een bijzondere prijs/kwaliteit-verhouding. Het toestel beschikt over de nieuwste generatie quadcore-processor, de S4 Pro van Qualcomm, een 4.7-inch HD-scherm en 2GB aan ram. Desondanks is de adviesprijs van het toestel omgerekend slechts 300 euro. Hierdoor gaat het toestel als warme brodojes over de toonbank en kan LG niet voldoen aan de vraag.

Door deze hoge vraag heeft LG besloten om het toestel niet in Nederland te gaan verkopen. Doordat de fabrikant al grote moeite heeft om voldoende voorraad naar de omringende landen te versturen, is een introductie in Nederland de kop in gedrukt. De kans is klein dat begin volgend jaar de situatie zal veranderen aangezien de gemiddelde levertijd in Amerika, Duitsland, Engeland en Frankrijk al enkele weken is.

Inmiddels heeft de redactie van All About Phones al een testexemplaar van de Nexus 4 binnen gekregen. Deze review zal volgende week gepubliceerd worden. Onze preview kun je hier vinden.

LG Nexus 4 hand 
Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters