LG: “Vraag Nexus 4 vele malen groter dan het aanbod”

Een woordvoerder van LG heeft bevestigd dat de schaarste rondom de Nexus 4 voorlopig nog wel even zal blijven aanhouden. De fabrikant kan het toestel namelijk niet snel genoeg produceren als gevolg van de grote vraag naar het toestel.

De directeur van LG Mobile in Engeland, Andy Coughlin, laat in een interview met CNet weten dat de fabrikant grote moeite heeft de vraag bij te benen voor de Nexus 4. Volgens Coughlin is LG momenteel met man en macht ervoor aan het zorgen dat het toestel als een gek van de productieband af rolt. Desondanks is de vraag nog steeds veel groter dan het aanbod en komt er om de zo veel weken een levering vrij per land die binnen enkele uren uitverkocht raakt via de Play Store van Google. “We werken nauw samen met Google om ervoor te zorgen dat de mensen die graag de Nexus 4 willen aanschaffen ook die mogelijkheid krijgen.”

De Nexus 4 kent een bijzondere prijs/kwaliteit-verhouding. Het toestel beschikt over de nieuwste generatie quadcore-processor, de S4 Pro van Qualcomm, een 4.7-inch HD-scherm en 2GB aan ram. Desondanks is de adviesprijs van het toestel omgerekend slechts 300 euro. Hierdoor gaat het toestel als warme brodojes over de toonbank en kan LG niet voldoen aan de vraag.

Door deze hoge vraag heeft LG besloten om het toestel niet in Nederland te gaan verkopen. Doordat de fabrikant al grote moeite heeft om voldoende voorraad naar de omringende landen te versturen, is een introductie in Nederland de kop in gedrukt. De kans is klein dat begin volgend jaar de situatie zal veranderen aangezien de gemiddelde levertijd in Amerika, Duitsland, Engeland en Frankrijk al enkele weken is.

Inmiddels heeft de redactie van All About Phones al een testexemplaar van de Nexus 4 binnen gekregen. Deze review zal volgende week gepubliceerd worden. Onze preview kun je hier vinden.

LG Nexus 4 hand 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters