LG: “Vraag Nexus 4 vele malen groter dan het aanbod”

Een woordvoerder van LG heeft bevestigd dat de schaarste rondom de Nexus 4 voorlopig nog wel even zal blijven aanhouden. De fabrikant kan het toestel namelijk niet snel genoeg produceren als gevolg van de grote vraag naar het toestel.

De directeur van LG Mobile in Engeland, Andy Coughlin, laat in een interview met CNet weten dat de fabrikant grote moeite heeft de vraag bij te benen voor de Nexus 4. Volgens Coughlin is LG momenteel met man en macht ervoor aan het zorgen dat het toestel als een gek van de productieband af rolt. Desondanks is de vraag nog steeds veel groter dan het aanbod en komt er om de zo veel weken een levering vrij per land die binnen enkele uren uitverkocht raakt via de Play Store van Google. “We werken nauw samen met Google om ervoor te zorgen dat de mensen die graag de Nexus 4 willen aanschaffen ook die mogelijkheid krijgen.”

De Nexus 4 kent een bijzondere prijs/kwaliteit-verhouding. Het toestel beschikt over de nieuwste generatie quadcore-processor, de S4 Pro van Qualcomm, een 4.7-inch HD-scherm en 2GB aan ram. Desondanks is de adviesprijs van het toestel omgerekend slechts 300 euro. Hierdoor gaat het toestel als warme brodojes over de toonbank en kan LG niet voldoen aan de vraag.

Door deze hoge vraag heeft LG besloten om het toestel niet in Nederland te gaan verkopen. Doordat de fabrikant al grote moeite heeft om voldoende voorraad naar de omringende landen te versturen, is een introductie in Nederland de kop in gedrukt. De kans is klein dat begin volgend jaar de situatie zal veranderen aangezien de gemiddelde levertijd in Amerika, Duitsland, Engeland en Frankrijk al enkele weken is.

Inmiddels heeft de redactie van All About Phones al een testexemplaar van de Nexus 4 binnen gekregen. Deze review zal volgende week gepubliceerd worden. Onze preview kun je hier vinden.

LG Nexus 4 hand 
Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters