LG Watch Style en Sport officieel: Watches met Android Wear 2.0

Het is een tijdje stil geweest bij de smartwatch-afdeling van LG. Geruchten waren er al wel, maar recentelijk zijn er twee nieuwe smartwatches van LG aangekondigd: de LG Watch Style en de Watch Sport. Beide watches zijn gemaakt in samenwerking met Google.

LG Watch Style en Sport

De nieuwe smartwatches van LG komen met verschillende bandjes en frames. Beide smartwatches hebben een Snapdragon Wear 2100-processor binnenin zitten om het toestel letterlijk draaiend te houden. Dit gebeurt in combinatie met 512MB aan werkgeheugen in de Watch Style en 768MB in de Watch Sport.

 

De LG Watch Style zal de goedkopere van de twee moeten zijn. Dit is ook te zien in de specificaties. Zo heeft de LG Watch Sport een hardslagmeter, een GPS-functie, een ip68-certificering en NFC. Het voordeel van de LG Watch Style is dan weer dat de bandjes vervangen kunnen worden. Dit is bij de LG Watch Sport niet het geval. Ook heeft de Watch Style geen ondersteuning voor 4G, waardoor bellen met deze watch niet mogelijk is. Dit kan wel bij de Sport-variant.

Designed with our friends at Google

Op de verpakking van zowel de LG Watch Style als de Watch Sport staat vermeld dat het is ‘ontworpen met onze vrienden bij Google’. Een soortgelijke samenwerking zagen we eerder bij Nexus-toestellen. Deze lijn is inmiddels overgenomen door de Pixel lijn. Het Amerikaanse bedrijf heeft met de Pixel en Pixel XL de eerste telefoons uitgebracht in de Pixel-lijn.

Toch lijkt het er op dat de Nexus-lijn nog niet helemaal van de aardbodem verdwenen is. Ten minste, als we een artikel van Bloomberg mogen geloven. Hierin staat namelijk vermeld dat Lockheimer, een medewerker van Google, ‘nog niet de deuren van de Nexus-lijn wilt sluiten, maar dat er momenteel geen plannen zijn voor Nexus-toestellen’.

Beschikbaarheid

De LG Watch Style zal over de toonbank gaan voor ongeveer $250,-, wat waarschijnlijk ook de Europese prijs zal zijn in Euro’s. De Watch Sport zal een stukje duurder worden en zal voor $350,- verkocht worden. Beide smartwatches komen voorlopig niet naar Nederland, laat LG weten tegenover Tweakers.

Bron: Tweakers

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters