LG Watch Urbane 2 teruggeroepen vanwege kwaliteitsproblemen

LG heeft de productie van de Watch Urbane 2 tijdelijk stopgezet. Daarnaast heeft de fabrikant de verkochte exemplaren van de smartwatch teruggeroepen. De Watch Urbane 2 is de eerste Android Wear-smartwatch met een 4G-verbinding.

LG presenteert smartwatch waar je mee kunt bellen lg watch urbane 2nd edition 640x317

Het zou een doorbraak moeten zijn in de wearable-branche, maar helaas pakt het anders uit. De eerste Android Wear-smartwatch met 4G is in Amerika teruggeroepen door de fabrikant vanwege kwaliteitsproblemen. Het is onduidelijk wat het probleem precies inhoudt, maar volgens gebruikers is het horloge vanwege het probleem nog niet geschikt voor dagelijks gebruik.

Vorige week werd de Watch Urbane 2 in Amerika op de markt gebracht, de releasedatum voor Nederland was volgende maand. LG heeft in Amerika alle horloges teruggeroepen en in Nederland is de release voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het is onduidelijk of de smartwatch nog op de markt komt: LG zal eerst het probleem moeten oplossen.

De mensen in Amerika die de Watch Urbane 2 al in huis hebben, kunnen hun geld terugvragen of hun smartwatch omruilen voor een andere wearable. De smartwatch omruilen voor een andere Watch Urbane 2 is niet mogelijk. Dit betekent dat het probleem zich in alle horloges voordoet.

De Watch Urbane-lijn wordt door LG in de markt gezet als een luxere variant van de LG G Watch R. De smartwatch heeft een 1,38 inch-scherm, 768 MB werkgeheugen, 4 GB opslaggeheugen en een 570 mAh batterij.

De fabrikant heeft nog niks naar buiten gebracht over de kwaliteitsproblemen en wanneer het probleem opgelost wordt.

Bron: 9to5google

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters