LG Watch Urbane vanaf mei in Nederland te koop

De nieuwe smartwatch van LG is vanaf mei in Nederland te koop. Voor de Watch Urbane mag je wel aardig in de buidel tasten, want de smartwatch krijgt een prijskaartje mee van 349 euro.

LG Watch Urbane LTE hands-on

Dit bevestigt LG tegenover Nu.nl, dat opmerkte dat het horloge in de webwinkel van Coolblue stond. De webwinkel verwacht de smartwatch vanaf 8 mei te kunnen leveren. Met zijn prijs is de LG Watch Urbane in Nederland waarschijnlijk 50 euro goedkoper dan de Apple Watch, die binnenkort waarschijnlijk ook in Nederland te koop is.

De LG Watch Urbane heeft dezelfde specificaties als die andere ronde horloge van LG, de G Watch R. Het scherm heeft een formaat van 1,3 inch en een resolutie van 320×320 pixels. In de smartwatch zit een Snapdragon 400-processor van Qualcomm die met vier Cortex A7-kernen 1,2GHz klokt. De smartwatch heeft 1GB ram en een opslagcapaciteit van 4GB.

De batterij heeft een inhoud van 400 mAh. Je kunt de Watch Urbane alleen krijgen in het zilver.
Waar LG met de G Watch R mikte op de sporters, hoopt de Zuid-Koreaanse fabrikant met de Watch Urbane de hippe stadsmensen te bereiken. De smartwatch zal draaien op Android Wear, dat binnenkort waarschijnlijk van Google een flinke update krijgt, zodat je een smartwatch ook via wifi met het internet kunt verbinden. Hiervoor hoeft de smartwatch niet per se aan je smartphone gekoppeld te zijn via Bluetooth.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters