LG weet meer smartphones te verkopen bij een lagere winst

LG heeft bekend gemaakt dat het opnieuw meer smartphones heeft verkocht. De omzet en de winst zijn echter niet evenredig gegroeid bij de fabrikant.

LG heeft bekend gemaakt dat het haar omzet met 8.8 procent zag dalen in het derde kwartaal van 2013. De Koreaan haalt aan dat de vraag voor diens producten in het derde kwartaal lager was dan verwacht. Desondanks gaat LG er wel vanuit dat in het komend kwartaal de omzet en de winst zal stijgen. De totale omzet van LG kwam in het derde kwartaal uit op omgerekend 9.47 miljard euro. De winst bleef steken op 148 miljoen euro. LG heeft flink moeten investeren in ondermeer de marketing campagne van de nieuwe LG G2. Hierdoor is de winst voor deze divisie lager uitgevallen dan gehoopt.

LG geeft wel aan dat het aantal verkochte smartphones sterk gestegen is in het derde kwartaal van 2013. In totaal wist LG 12 miljoen smartphones te slijten, een stijging van 24 procent vergeleken met een jaar eerder. Wel is het aantal verkochte smartphones met 2 procent gedaald tegenover kwartaal 2 van 2013. LG zal het aantal smartphones dat verkocht werd met 4G wel sterk stijgen. De fabrikant verwacht dat in het vierde kwartaal van 2013 het aantal weer opnieuw zal stijgen.

Wel merkt LG op dat de tv divisie achter blijft bij de verwachtingen. De afzet daalde hier opnieuw. Desondanks zal deze in het vierde kwartaal wel bijtrekken als gevolg van de feestdagen, maar alles bij elkaar opgeteld zal de divisie dit jaar minder tv’s verkopen. Een lichtpuntje is wel de introductie van uHD-tv’s waardoor de marge zal stijgen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters