LG weet opnieuw meer smartphones af te zetten

Fabrikant LG heeft een goed kwartaal achter de rug. De winst steeg flink bij een dalende omzet. Met namen de afzet van smartphones groeide flink door.

De Koreaanse fabrikant laat in haar financieel rapport over het eerste kwartaal van 2014 weten (pdf) dat de fabrikant een goed kwartaal achter de rug heeft. De omzet daalde met 4.3 procent naar 9.98 miljard euro, de winst kwam echter wel hoger uit op 352 miljoen euro. Vergeleken met het eerste kwartaal in 2013 steeg de omzet met 1,2 procent. Dat is bijna een verdubbeling tegenover het laatste kwartaal van 2013. Met namen de televisietak en de smartphone tak deden het bij LG bijzonder goed.

LG wist 19 procent meer smartphones te verkopen dankzij de Nexus 5 en de LG G2. Wel heeft de fabrikant last van prijserosie op de smartphone-markt. Hierdoor viel de winst lager uit dan verwacht. Het aantal smartphones dat met 4G verkocht werd steeg met 76 procent, aldus LG. In totaal verkocht LG 1.23 miljoen telefoons in het afgelopen kwartaal.

LG gaat er vanuit dat de afzet van haar smartphones in de komende kwartalen opnieuw zal gaan stijgen. De introductie van de LG G3 moet hierbij stevig aan gaan bijdragen, aldus de fabrikant. De levering van deze smartphone zal eind juni starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via