LG weet verlies mobiele divisie te halveren

LG heeft het afgelopen kwartaal minder last gehad van het negatieve resultaat van haar mobiele divisie. De producent wist het verlies van de divisie met meer dan de helft terug te dringen.

De totale winst van LG kwam in het tweede kwartaal van 2011 uit op net geen 146 miljoen dollar. Dit hogere resultaat was vooral te danken aan lagere verliezen bij de televisie afdeling en bij de mobiele divisie. De omzet van LG kwam uit op 13.3 miljard dollar in het tweede kwartaal, een stijging van 9.3 procent tegenover het voorgaande kwartaal.

De omzet van mobieltjes steeg in het tweede kwartaal met 11.6 procent bij LG en dat kwam vooral door betere verkopen dankzij de Optimus-lijn van LG. Zo verkochten de Optimus One en de Optimus 2X Speed erg goed en ook de eerste cijfers van de Optimus Black zijn bemoedigend. De totale omzet van de divisie kwam uit op 3 miljard dollar, maar dit kon de divisie nog niet winstgevend maken aangezien de gehele divisie alsnog een verlies moest noteren van 49.8 miljoen dollar in het afgelopen kwartaal. LG heeft het verlies wel weten te halveren tegenover het voorgaande kwartaal, aldus de producent. Daarnaast is dit al het vijfde achtereenvolgende kwartaal waarin de divisie verlies maakt. LG gaat er vanuit dat in het derde kwartaal van 2011 de divisie quitte zal spelen.

LG is gematigd positief over het komend kwartaal. Desondanks heeft de producent nog steeds een hard hoofd in haar televisie onderdeel en ook de mobieltjes zullen minder aftrek vinden dan gehoopt. De producent gaat dan ook erg op de kosten letten de komende periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters