LG weet verlies mobiele divisie te halveren

LG heeft het afgelopen kwartaal minder last gehad van het negatieve resultaat van haar mobiele divisie. De producent wist het verlies van de divisie met meer dan de helft terug te dringen.

De totale winst van LG kwam in het tweede kwartaal van 2011 uit op net geen 146 miljoen dollar. Dit hogere resultaat was vooral te danken aan lagere verliezen bij de televisie afdeling en bij de mobiele divisie. De omzet van LG kwam uit op 13.3 miljard dollar in het tweede kwartaal, een stijging van 9.3 procent tegenover het voorgaande kwartaal.

De omzet van mobieltjes steeg in het tweede kwartaal met 11.6 procent bij LG en dat kwam vooral door betere verkopen dankzij de Optimus-lijn van LG. Zo verkochten de Optimus One en de Optimus 2X Speed erg goed en ook de eerste cijfers van de Optimus Black zijn bemoedigend. De totale omzet van de divisie kwam uit op 3 miljard dollar, maar dit kon de divisie nog niet winstgevend maken aangezien de gehele divisie alsnog een verlies moest noteren van 49.8 miljoen dollar in het afgelopen kwartaal. LG heeft het verlies wel weten te halveren tegenover het voorgaande kwartaal, aldus de producent. Daarnaast is dit al het vijfde achtereenvolgende kwartaal waarin de divisie verlies maakt. LG gaat er vanuit dat in het derde kwartaal van 2011 de divisie quitte zal spelen.

LG is gematigd positief over het komend kwartaal. Desondanks heeft de producent nog steeds een hard hoofd in haar televisie onderdeel en ook de mobieltjes zullen minder aftrek vinden dan gehoopt. De producent gaat dan ook erg op de kosten letten de komende periode.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters