LG weet wederom meer toestellen weg te zetten

Fabrikant LG heeft opnieuw een goed kwartaal achter de rug in de telecomsector. De Koreaan wist 9 procent meer telefoons te verkopen dan in het tweede kwartaal van dit jaar.

LG lijkt voor het derde kwartaal zwarte cijfers te schrijven op haar mobiele divisie. Voor het eerst weet de fabrikant dan ook een winst te noteren op deze divisie, iets dat vooral zou komen door haar LTE-smartphones in Korea en Amerika. Volgens LG doen ondermeer de Optimus LTE en de L-serie het bijzonder goed. In totaal werden er 14 miljoen telefoons door LG verkocht wat een stijging betekent van 9 procent vergeleken met een kwartaal eerder.

De omzet steeg met 5.4 procent in deze divisie, aldus de fabrikant. In totaal wist LG een winst te noteren van 138,5 miljoen dollar bij een omzet van 10,93 miljard dollar. De omzet viel desondanks over de gehele linie wel lager uit, een daling van bijna 4 procent. Dit had volgens de fabrikant vooral te maken met de marktomstandigheden over de gehele wereld en met namen in Europa.

LG lijkt wel veel vertrouwen te hebben in haar mobiele divisie voor het komend kwartaal. Zo verwacht LG dat de Optimus G het erg goed zal gaan doen wereldwijd en daarnaast zou ook de L-serie nog breder beschikbaar moeten zijn op de aardbol. Ook de aankomende introductie van de Nexus 4 moet gaan bijdragen aan een positief resultaat.

Omzet LG Q3 2012

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters