LG weet wederom meer toestellen weg te zetten

Fabrikant LG heeft opnieuw een goed kwartaal achter de rug in de telecomsector. De Koreaan wist 9 procent meer telefoons te verkopen dan in het tweede kwartaal van dit jaar.

LG lijkt voor het derde kwartaal zwarte cijfers te schrijven op haar mobiele divisie. Voor het eerst weet de fabrikant dan ook een winst te noteren op deze divisie, iets dat vooral zou komen door haar LTE-smartphones in Korea en Amerika. Volgens LG doen ondermeer de Optimus LTE en de L-serie het bijzonder goed. In totaal werden er 14 miljoen telefoons door LG verkocht wat een stijging betekent van 9 procent vergeleken met een kwartaal eerder.

De omzet steeg met 5.4 procent in deze divisie, aldus de fabrikant. In totaal wist LG een winst te noteren van 138,5 miljoen dollar bij een omzet van 10,93 miljard dollar. De omzet viel desondanks over de gehele linie wel lager uit, een daling van bijna 4 procent. Dit had volgens de fabrikant vooral te maken met de marktomstandigheden over de gehele wereld en met namen in Europa.

LG lijkt wel veel vertrouwen te hebben in haar mobiele divisie voor het komend kwartaal. Zo verwacht LG dat de Optimus G het erg goed zal gaan doen wereldwijd en daarnaast zou ook de L-serie nog breder beschikbaar moeten zijn op de aardbol. Ook de aankomende introductie van de Nexus 4 moet gaan bijdragen aan een positief resultaat.

Omzet LG Q3 2012

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters