'LG werkt aan een Nexus 4+ met betere processor'

Volgens diverse bronnen op internet is de levering van de LG Nexus 4 zo moeizaam omdat de Koreaanse fabrikant ze niet meer maakt. In plaats daarvan zou LG alweer bezig zijn met de opvolger van de Nexus 4, de Nexus 4+, met wat betere hardwarespecificaties.

Google Nexus 4 zwart

De Nexus 4 wordt in Nederland niet eens officieel geleverd door LG. Alleen via grijze import is het toestel tegen een flinke meerprijs te krijgen in ons land. In de landen waar het toestel wel officieel wordt verkocht, is het veelal uitverkocht. Klanten die het toestel van Google willen hebben staan machteloos; het is voortdurend onverkrijgbaar, ook via de Play Store.

Het verhaal gaat nu dat LG alweer bezig is met de opvolger van het succesvolle toestel. Binnenkort zou er een versie met een 2Ghz-quadcore processor het licht zien, wellicht net op tijd voor het Mobile World Congress in Barcelona eind februari. De theorie is nog maar een gerucht, en lijkt niet erg waarschijnlijk. Maar de tablet Nexus 7 is ook zeer kort na de lancering opgevolgd door een versie met betere hardwarespeficicaties, dus onmogelijk is het niet. Google zou volgens de geruchten ook eind februari een nieuwe Androidversie willen presenteren, Key Lime Pie, en dat wil de zoekgigant doen op een nieuw toestel. De Nexus 4+ dus.

Zo lang LG noch Google hier officieel iets over melden, moet dit gerucht echter met een paar korrels zout worden genomen, want zekerheid hierover is allerminst te geven op dit moment.

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Timboektoe -

  Indien het waar is lijkt het mij meer een media stunt.
  Hij gaat er echt niet sneller van werken.
  Een beter camera zou meer indruk maken.
  Overigens gewoon slecht gemanaged dat het moeilijk verkrijgbaar is.
  Je had kunnen aanvoelen dat de prijs tussen de nexus 4 en optimus G teveel
  uitelkaar liggen voor dezelfde specs.

 2. Bfhotto -

  Ik heb gehoord van sommige rumors dat de nieuwe nexus door sony gemaakt zal worden wat dit artikel dus helemaal tegenspreekt. (lijkt me echt geweldig, xperia z met clean google android en google prijzen :D) Ik ga denk ik een nexus 4 kopen wanneer key lime pie uit is (mwc lijkt me logisch of in juni) en als er dan een nexus 4+ is neem ik die.

 3. Quinten Groenings -

  Aan de ene kant denk ik dat het onzin is, omdat Google hiermee de indruk zou geven dat hun vlaggenschip niet goed genoeg zou zijn. Kort op een release van een Nexus gelijk een nieuwe maken zou veel kritiek geven.

  Aan de andere kant zou het een actie kunnen zijn om de verschrikkelijke trage productie van de huidige nexus goed te maken. Als ze een mogelijke nieuwe Nexus zouden kunnen uitbrengen die wel snel in productie genomen kan worden en Google gaat daarbij nog aangeven dat je cashback krijgt op de huidige nexus dan zou dat een verschrikkelijke bazenstunt zijn.

  1. Jopislopi -

   Helemaal mee eens! Al denk ik wel dat hij wel wat duurder word (ik denk rond de 350 euro). En dan hoop ik stiekem dat die wel in Nederland komt, ook al denk ik dat die kans klein is…

   1. Quinten Groenings -

    Zou inderdaad mooi zijn als Nederland deze mogelijke keer niet van het lijstje geschrapt is.

   2. Dominick -

    Kan me inderdaad ook voorstellen dat het gaat om een model met beter verkrijgbare onderdelen of iets dergelijks, puur voor de verbetering kan ik me niet voorstellen. Korting wordt denk ik wel iets te gortig, ze leveren er al op in…

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters