LG werkt aan zelfdenkende smartphone

LG wil de smartphonemarkt veroveren met iets heel nieuws: een zelfdenkende smartphone. Dat heeft directeur Kwon Bong-suk van de mobiele divisie van LG gezegd.

LG Optimus L7 MWC 2012

LG heeft tot dusver geen grote potten weten te breken op de smartphonemarkt. Maar dat moet volgens Kwon Bong-suk gaan veranderen door de introductie van de ‘denkende smartphone’. Hij meldt dat niet alle grote innovaties noodzakelijkerwijs afkomstig hoeven te zijn van Apple en dat ook bedrijven als LG in staat zijn tot vernieuwingen waar consumenten wat aan hebben.

LG wil telefoons maken die niet domweg zijn voorzien van nog meer mogelijkheden en entertainment-opties, maar een product dat intelligent is en inspeelt op de zaken die de eigenaar nodig heeft. Hij noemt een voorbeeld: een situatie waarbij je je wekker hebt gezet om zes uur ’s ochtends, maar de telefoon bemerkt dat er files staan en daarom maakt hij je automatisch een half uur eerder wakker zodat je niet te laat komt.

LG overeeegt volgens Kwon ook een smartphone te maken die rond de negentig euro gaat kosten. Maar het bedrijf wil dat alleen doen als er niet teveel mogelijkheden van het toestel worden ingeleverd om de prijs te drukken.

LG loopt momenteel ver achter zijn eveneens Koreaanse concurrent Samsung aan op de smartphonemarkt. Maar ook Samsung had in het begin moeite om klanten te vinden voor zijn smartphones, totdat de Galaxy S werd uitgebracht, die – net als zijn opvolger – een schot in de roos is gebleken. Als LG door innovatie net zo’n hit weet te maken, kan het bedrijf snel weer een rol van betekenis spelen op de smartphonemarkt.

Bron: BGR, The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Honor 9

Honor 9 komt naar Nederland: prijs, specificaties en meer lees verder

iOS 11

Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

OnePlus 5 preview design

OnePlus biedt korting op de OnePlus 5 als je een oud toestel inruilt lees verder

Samsung Galaxy S8 design

Galaxy Note 8 poster toont locatie vingerafdrukscanner en dubbele camera lees verder

OnePlus 5 Apple iPhone 8

Zo ziet de iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Pixel 2 toestell lijkt op originele Pixel

Specificaties Pixel 2 en Pixel XL 2 duiken op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters