LG werkt aan zelfdenkende smartphone

LG wil de smartphonemarkt veroveren met iets heel nieuws: een zelfdenkende smartphone. Dat heeft directeur Kwon Bong-suk van de mobiele divisie van LG gezegd.

LG Optimus L7 MWC 2012

LG heeft tot dusver geen grote potten weten te breken op de smartphonemarkt. Maar dat moet volgens Kwon Bong-suk gaan veranderen door de introductie van de ‘denkende smartphone’. Hij meldt dat niet alle grote innovaties noodzakelijkerwijs afkomstig hoeven te zijn van Apple en dat ook bedrijven als LG in staat zijn tot vernieuwingen waar consumenten wat aan hebben.

LG wil telefoons maken die niet domweg zijn voorzien van nog meer mogelijkheden en entertainment-opties, maar een product dat intelligent is en inspeelt op de zaken die de eigenaar nodig heeft. Hij noemt een voorbeeld: een situatie waarbij je je wekker hebt gezet om zes uur ’s ochtends, maar de telefoon bemerkt dat er files staan en daarom maakt hij je automatisch een half uur eerder wakker zodat je niet te laat komt.

LG overeeegt volgens Kwon ook een smartphone te maken die rond de negentig euro gaat kosten. Maar het bedrijf wil dat alleen doen als er niet teveel mogelijkheden van het toestel worden ingeleverd om de prijs te drukken.

LG loopt momenteel ver achter zijn eveneens Koreaanse concurrent Samsung aan op de smartphonemarkt. Maar ook Samsung had in het begin moeite om klanten te vinden voor zijn smartphones, totdat de Galaxy S werd uitgebracht, die – net als zijn opvolger – een schot in de roos is gebleken. Als LG door innovatie net zo’n hit weet te maken, kan het bedrijf snel weer een rol van betekenis spelen op de smartphonemarkt.

Bron: BGR, The Verge

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters