LG werpt 2 nieuwe mid-ends op de markt

Op de IFA in Berlijn komt LG met een aantal nieuwe toestellen voor eind 2008 en begin 2009. Een clamshell en een touchscreen device.

We zien 2 types, die voor ieder wat wils moeten brengen in het mobiele wereldje. De LG KB770 is een touchscreen device met een beeldiagonaal van 3 inch. De resolutie is ook zeker niet misselijk, met 400×240 moet dit toestel de strijd aangaan met de iPhone 3G op bepaalde punten. Geen 16 miljoen, maar 262.000 kleuren worden op je afgevuurd.
Opmerkelijk is de DVB-T tuner, welke niet zo heel veel kan ontvangen hier in Nederland. Alleen Nederland 1,2 en 3 zijn Free-to-Air beschikbaar, evenals de Wereldomroep.

Een Digitenne abonnement zit er niet in, en KPN MobielTV gaat niet werken. Jammer maar helaas dus voor deze Prada achtige opvolger.

We zien verder een Tri-band ondersteuning, WCDMA 2100 en HSDPA. Deze is waarschijnlijk compatibel tot en met 3.6 Mbps. LG Nederland heeft over dit toestel echter nog niets bekend gemaakt, vandaar dat wij dit vooralsnog aannemen.

Met 109 gram kunnen we dit toestel niet licht, maar ook niet zwaar noemen. Verdere maten zijn 108 x 54 x 13mm.

Helaas ontbreken ook Wifi en GPS, voor een prijs van 449 euro los is dat opmerkelijk te noemen.

Met een 3 megapixel camera, 4 uur gesprekstijd en 12 dagen standby, moet je in November 2008 van dit toestel kunnen gaan genieten. Althans, in Duitsland. Verdere prijzen en leverdata voor Nederland zijn nog onbekend.

lg-kb770-combo 

Het tweede toestel wat men lanceerde is de KF300. Een clamshell device, met een 2 megapixel camera mét autofocus !
Dit toestel laat duidelijk zien dat er ook voor weinig geld een fatsoenlijke camera te krijgen is.

Een 240×320 2 inch scherm verwelkomt je wanneer je het toestel openklapt. Men heeft de bediening overgenomen van de Sagem VS3, welke een tijdje geleden enig succes had. Een groot toetsenbord, en veelgebruikte knoppen direct bij de hand zijn handig te noemen.

Verder zien we stereo Bluetooth, een microSD slot en een FM Radio (zonder RDS). Het toestel kan via een slimme USB verbinding aan de pc worden gehangen voor data overdracht en/of synchronisatie.

De maten betreffen 99 x 50 x 16mm, wat behoorlijk fors te noemen is. Ter vergelijk: een D900 is ongeveer ook 50 mm, maar een stuk dunner en korter.

Een verwisselbare accu voorziet de KF300 van 3 uur gesprekstijd en 8 dagen standby.

Los leverbaar als LG Wine voor 180 euro.

lg-kf300-combo 

Met dank aan Mobilegazette.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters