LG wil dit jaar nog 4,8 miljoen Android-toestellen verschepen

Een manager van LG heeft aangegeven dat het bedrijf dit jaar nog bijna 5 miljoen Android-toestellen wil verkopen. Daar komt nog een ruime miljoen Windows Phones bij, waarmee LG op 6 miljoen smartphones uitkomt voor de rest van 2010.

LG babes

Een manager van LG die graag anoniem blijft heeft tegen de Korea Times vertelt wat LG dit jaar nog wil bereiken op smartphone-gebied. Volgens de manager gaat de focus toch grotendeels op Android liggen en valt Symbian zelfs helemaal weg. Het enige andere systeem dat overblijft is Windows Phone 7, maar dat systeem zal in ieder geval dit jaar een stuk minder het portfolio en de verkopen van LG domineren dan Android. Volgens de medewerker is het namelijk de bedoeling om 1,2 miljoen Windows Phone 7-toestellen te verkopen en maar liefst 4,8 miljoen Android-telefoons. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat de eerste toestellen van de nieuwe generatie Windows Phones aan het eind van dit jaar zullen komen, maar ook zeker de grote interesse van LG in Android.

Ook werd bekend dat het portfolio van LG drastisch kleiner zal blijven dit jaar. Waar vorig jaar wereldwijd nog zo’n 145 modellen werden aangekondigd, zal dat aantal dit jaar rond de 70 blijven steken, waarvan er nog veel minder op de Europese markt terecht zullen komen.

Bron: Into Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters