LG wil telefoons groener maken via Eco-Magnesium

LG heeft bekend gemaakt haar mobiele telefoons ‘groener’ te maken via een stof die Eco-Magnesium heet. Deze stof moet alle magnesium-legeringen in LG’s telefoons vervangen en zo per toestel het equivalent 4 kilo CO2 besparen.

LG logo

Volgens Greenpeace is LG als elektronicafabrikant zeker niet goed bezig op milieugebied, maar LG gaat proberen daar meer zijn best voor te doen, zo liet het bedrijf in een persbericht weten.

Voor de constructie van telefoons wordt een legering met magnesium erin gebruikt, die voor de uitstoot van zwavelhexafluoride zorgt. Dit is een broeikasgas dat zo’n 23.000 keer zo sterk is als koolstofdioxide en dus erg schadelijk voor het milieu. Bij de productie en verwerking van het zogenaamde Eco-Magnesium komt dit niet vrij en daarom heeft LG besloten om alle magnesium-legeringen in haar toestellen te vervangen door Eco-Magnesium. Dat moet een reductie van de uitstoot van broeikasgassen geven die gelijk staat aan die van 4 kilo CO2.

Deze maatregel is volgens LG een van de belangrijkste maatregelen om een marktleider op het gebied van ‘groene’ productie van telefoons te worden. In 2012 moeten alle toestellen van de producent ook daadwerkelijk voorzien zijn van Eco-Magnesium.

Bron: Softpedia

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters