LG wil volgende Google Nexus-telefoon maken

LG heeft tegenover CNET laten weten in bespreking te zijn met Google om de volgende Nexus-telefoon uit de fabriek van LG te laten komen. Tot dusver vielen alleen HTC en Samsung die eer te beurt.

LG Optimus 4X HD

HTC heeft zoals bekend de eerste twee Google-telefoons gemaakt, de G1 en de Nexus One. Daarna nam Samsung het stokje over met de Nexus S en de Galaxy Nexus. Tussendoor heeft ook Motorola met Google samengewerkt, voordat het bedrijf door Google werd overgenomen. Motorola maakte de eerste Honeycomb-tablet voor Google, de Xoom.

LG is nooit in de picture geweest, maar wil daar erg graag verandering in brengen. De volgende Nexus-telefoon moet een LG worden, althans daar spant de Koreaanse fabrikant zich voor in. Voordeel voor LG is dat al zijn eigen telefoons directe toegang hebben tot de eerste iteratie van de nieuwe Android-software waarmee de Nexus-modellen altijd als eerste worden uitgerust. Dit geeft LG een voorsprong op de concurrentie. Momenteel heeft Samsung die voorsprong, en eerder HTC.

”We discussiĆ«ren erover”, meldde Ramchan Woo, hoofd van LG’s smartphonedivisie in een interview met CNET. ”We werken eraan.”

Woo meldde echter ook dat er momenteel nog geen enkele toezegging is gedaan door Google, en voor welke versie LG mogelijk in aanmerking zou komen voor het lanceren van een Nexus-telefoon is evenmin duidelijk. Google werkt altijd een jaar vooruit, en heeft voor de volgende Nexus na de huidige Galaxy Nexus al zijn partner uitgekozen, dus voor Jelly Bean – de opvolger van Ice Cream Sandwich – vist LG hoogstwaarschijnlijk achter het net.

Momenteel heeft LG op het Mobile World Congress een paar zeer sterke Android-ijzers in het vuur, dus wellicht dat de inspanningen van de fabrikant opvallen bij Google, en er over een tijdje inderdaad een Nexus-telefoon van LG-makelij aankomt.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Mauricio -

    Toch kijk ik hier niet negatief tegenover. LG maakt geen slechte toestellen alleen bleven altijd achter als het gaat om de Android versie. Destijds was bij aankondiging van LG 2x speed belooft dat deze up to date software zou hebben. Hier hebben ze de plank volledig mis geslagen door dit niet waar te maken. Een Google-LG zal altijd de eerste zijn met updates. Geweldig!

  2. steve-vanm -

    Ik zie het probleem niet zo. LG is altijd ruk met software, de hardware van LG is okay. Dus als ze zelf de software niet maken maar die rechtstreeks van Google komen moet dat geen probleem vormen.:Y

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters