LG wil volgende Google Nexus-telefoon maken

LG heeft tegenover CNET laten weten in bespreking te zijn met Google om de volgende Nexus-telefoon uit de fabriek van LG te laten komen. Tot dusver vielen alleen HTC en Samsung die eer te beurt.

LG Optimus 4X HD

HTC heeft zoals bekend de eerste twee Google-telefoons gemaakt, de G1 en de Nexus One. Daarna nam Samsung het stokje over met de Nexus S en de Galaxy Nexus. Tussendoor heeft ook Motorola met Google samengewerkt, voordat het bedrijf door Google werd overgenomen. Motorola maakte de eerste Honeycomb-tablet voor Google, de Xoom.

LG is nooit in de picture geweest, maar wil daar erg graag verandering in brengen. De volgende Nexus-telefoon moet een LG worden, althans daar spant de Koreaanse fabrikant zich voor in. Voordeel voor LG is dat al zijn eigen telefoons directe toegang hebben tot de eerste iteratie van de nieuwe Android-software waarmee de Nexus-modellen altijd als eerste worden uitgerust. Dit geeft LG een voorsprong op de concurrentie. Momenteel heeft Samsung die voorsprong, en eerder HTC.

”We discussiĆ«ren erover”, meldde Ramchan Woo, hoofd van LG’s smartphonedivisie in een interview met CNET. ”We werken eraan.”

Woo meldde echter ook dat er momenteel nog geen enkele toezegging is gedaan door Google, en voor welke versie LG mogelijk in aanmerking zou komen voor het lanceren van een Nexus-telefoon is evenmin duidelijk. Google werkt altijd een jaar vooruit, en heeft voor de volgende Nexus na de huidige Galaxy Nexus al zijn partner uitgekozen, dus voor Jelly Bean – de opvolger van Ice Cream Sandwich – vist LG hoogstwaarschijnlijk achter het net.

Momenteel heeft LG op het Mobile World Congress een paar zeer sterke Android-ijzers in het vuur, dus wellicht dat de inspanningen van de fabrikant opvallen bij Google, en er over een tijdje inderdaad een Nexus-telefoon van LG-makelij aankomt.

Bron: CNET

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters