LG wil wasmachines, ovens en stofzuigers door smartphone laten aansturen

LG brengt een nieuwe technologie naar de CES waarmee je met een smartphone of tablet allerlei huishoudelijke apparaten kunt aansturen, zoals een oven, koelkast, wasmachine of een automatische robotstofzuiger. De technologie heet Thinq.

LG Logo

We kenden al smartphones die via dlna een televisie kunnen bedienen, maar LG brengt deze nieuwe technologie een stap verder. Met Thinq is het straks wellicht mogelijk, althans in het toekomstvisioen van LG, om je huis compleet opgeruimd te hebben tegen de tijd dat je ’s avonds thuiskomt en de kat heeft dan ook al eten gehad. Wil je weten hoe je huis er overdag voor staat terwijl je op je werk zit, dan kan dat ook via de smartphone op afstand worden geregeld.

Volgens LG is dit nog maar het begin van de nieuwe Thinq-technologie. Er zit nog veel meer aan te komen. Nieuwe apparaten zullen worden toegevoegd zodat die ook op afstand kunnen worden aangestuurd, en ook zullen er nieuwe manieren komen om ze in de toekomst op afstand te bedienen. Waarschijnlijk gaat Thinq op Android lopen, maar dat is nog niet zeker.

Het systeem vergt apparatuur die met de Thinq-technologie is uitgerust, en een compatibele smartphone. Via WiFi sluiten de apparaten zich aan op een router en dan kunnen ze via internet door een smartphone met Thinq worden aangestuurd. De communicatie tussen smartphone en apparatuur is interactief. De smartphone stuurt commando’s, de apparatuur stuurt updates terug. Een wasmachine kan een waarschuwing sturen als ‘ie klaar is, en de koelkast kan een bericht sturen als de deur van de vriezer open staat.

Koelkasten zullen worden uitgerust met vele manieren om het leven makkelijker te maken: niet alleen kan de temperatuur op afstand worden ingesteld, maar ook wordt de voedselvoorraad bijgehouden. Eenmalig vergt dat een handmatige invoer van de eigenaar van de koelkast, via een aanraakscherm of spraakherkenning die in het ding is ingebouwd. Vervolgens houdt de koelkast keurig bij welke dingen worden weggehaald en bijgeplaatst. Het energieverbruik en de bijbehorende kosten worden natuurlijk ook keurig in de gaten gehouden zodat via de statistieken die naar smartphone of tablet worden gezonden, kan worden bijgehouden of het apparaat efficiënt wordt gebruikt.

Bron: intomobile

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters